SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaşamak için 'kemik nakli' bekliyor

Bursa'da, kolunda oluşan şişlik nedeniyle başvurduğu Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde kemik kanseri teşhisi konulan 14 yaşındaki Busenur Alaybeyoğlu, sağlığına kavuşabilmek için nakil bekliyor ( Anadolu Ajansı - Vedat Yücebaş )

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yaşamak için 'kemik nakli' bekliyor
Bursa'da, kolunda oluşan şişlik nedeniyle başvurduğu Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kemik kanseri teşhisi konulan 14 yaşındaki Busenur Alaybeyoğlu, sağlığına kavuşabilmek için nakil bekliyor.





Busenur'un, asgari ücretle kentteki bir çay bahçesinde çalışan babası Murat Alaybeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının tedavisinin UÜ Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi'nde sürdüğünü ve zor bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Bisaş Ortaokulu'nda öğrenim gören kızının eğitimine tedavi nedeniyle ara verildiğini belirten Alaybeyoğlu, "1,5 yıl önce ilk olarak sol kolunda şişlik oluştu. 5 kez anjiyo yapıldı. 3 ay önce de kemik kanseri tanısı konuldu." dedi.

Alaybeyoğlu, kızının sol kol dirsek ve omuz bölümü için 3 aydır kemoterapi gördüğünü anlattı. Sağlık durumuyla ilgili tam bilgi sahibi olmayan kızının moralini yüksek tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Alaybeyoğlu, tedavi sürecini de alıştıra alıştıra anlattıklarını ifade etti.

Kemik kanseri tanısı konulduktan sonra nakil için hemen doktor arayışlarına girdiklerine değinen Alaybeyoğlu, şunları kaydetti:

"Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da kemik nakli ameliyatını gerçekleştirebilecek doktorlarla temasa geçtik. Kızımın yolda yorgun düşeceğini düşünerek, ameliyatın Bursa'da yapılmasına karar verdik. Kızım şu anda o bölgede kemik olmadığı için sol kolunu kullanmakta güçlük çekiyor. Özel bir hastanede olacağı ameliyatla sağlığına kavuşabilecek. Maliyetli bir ameliyat, 30 bin lira civarında tutacak."

Destek bekliyorlar

Asgari ücretle bir çay bahçesinde çalıştığını aktaran Alaybeyoğlu, eşinin de kızının rahatsızlığı nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Ameliyat masraflarını karşılamaya güçlerinin yetmediğini anlatan Alaybeyoğlu, "Hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Kızımın şu anda neşesi yerinde. Ameliyat olup sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. Hastanelerden kurtulmak istiyor. Yüzdük yüzdük son aşamaya geldik." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.