SON DAKİKA
Hava Durumu

Yatırım çağrısı

Bosna Hersek ziyaretlerini sürdüren Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki iş adamı heyeti, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı M

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bosna Hersek ziyaretlerini sürdüren Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki iş adamı heyeti, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik, Yardımcısı Enes Sulkanoviç, Doboy Belediye Başkanı Obren Petroviç ile görüştü. 


Vali Şahabettin Harput, “Bursa Bosna ilişkileri için yeni bir dönemin başladığını özellikle haber veren tarihi bir ziyaretimizi tamamlamış bulunuyoruz. 20 kişilik iş adamıyla birlikte ziyareti gerçekleştirdik. Bursa’mızın birikimi, deneyimi olan iş adamı arkadaşlarımız refakat ettiler. Bosna Hersek Cumhuriyeti Sırplar, Hırvatlar ve Boşnak’lardan oluşan bir cumhuriyet. Bu seyahatimiz Sırp bölgesine yönelik oldu. Bu bölgede Boşnak kökenli vatandaşlar yaşamasına rağmen büyük çoğunluğu Sırp olup, cumhurbaşkanı Sırp kökenli. Ziyaretimizde bu bölgedeki Boşnakların sürekli olarak Türkiye’den ve Bursa’dan gelen heyetlerin sadece Saray Bosna’ya uğrayıp bu bölgeye uğramamalarından yakınıyorlardı. Bu bölgede yaşayan Sırplar ile de daha canlı bir ekonominin bölgede yansımasını arzu ediyorlardı. Bu bakımdan bizim yapmış olduğumuz ziyaret Sırp Cumhurbaşkanı ile ikili görüşme yapmamız çok önemli idi. Sırp Cumhurbaşkanı bizim ziyaretimize çok önem verdiğini Bursa ve Türkiye ile kendi bölgeleri arasında ilişkilerin geliştirilmesi konusunda ciddi bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek ziyaretlerin hızlandırılmasını talep etti. En kısa sürede Türkiye’ye bir ziyaret yapacağını, başbakanımız ve yetkili kişilerle görüşeceğini ifade etti. Türkiye’den ve özellikle Bursa’dan yapılacak yatırımlar için büyük teşviklerin olduğunu ifade ettik. Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin coğrafya olarak orman örtüsü, yer altı madenleri, enerji kaynakları, sayısız ırmakları ve hidroelektrik santralleri ile tarım zenginliği ile Bursa’ya çok benzeyen cennet köşelerden birisi. Potansiyeli çok olmasına rağmen henüz değerlendirilmemiş imkanların olduğunu arkadaşlarımız gördüler. Bu ziyaret sonunda arkadaşlar ile yapmış olduğumuz değerlendirmede tarım, hayvancılık, tekstil, inşaat, enerji konularında ciddi yatırımlar için karar aldıklarını gördüm. Türkiye’nin ve Bursa’nın adı dünyanın her tarafında başarı, adalet, insanlık ile anılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bursa Valisi ve iş adamları olarak orada ülkemizi, bayrağımızı temsil etmenin, ülkemizin gücünün ve itibarının gösterilmesine vesile olmanın haklı gururunu yaşadık” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.