SON DAKİKA
Hava Durumu

Yavaş ol Nurhayat!

Alpaslan YILDIZ Milletvekilliği görevinden çok provokatör eylemleriyle gündeme gelen CHP

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yavaş ol Nurhayat!
Alpaslan YILDIZ
Milletvekilliği görevinden çok provokatör eylemleriyle gündeme gelen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu kez TBMM’de darbe tehdidinde bulundu. YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili kararına atıfta bulunan Kayışoğlu, sözde solcu özde darbeci olduklarını bir kez daha ispatladı.
Türkiye’de yerel seçimlerin ardından hukuki süreci devam eden ve sonuçta YSK tarafından kanunsuzluk olduğu gerekçesiyle İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verilmesi belli çevreleri adeta çıldırttı. Demokrasiyi, hukuku sadece kendilerine geldiğinde hatırlayan sol kesim, İstanbul için seçimim yenilenme kararını veren YSK üyelerine hakaret etmekten geri kalmazken, özellikle sosyal medyada hazımsız kesimlerin yaptıkları ibretle ortaya çıkıyor. Kararın ardından CHP yöneticilerinin hedef aldığı Yüksek Seçim Kurulu üyelerine karşı linç kampanyası devam ederken, usulsüzlük yaparken yakalanan CHP’de paniğin ne kadar ileriye gittiği Tuncelili sosyalist Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun darbe tehdidi ile net bir şekilde gözler önüne serildi.
NERDE EYLEM ORDA NURHAYAT
Cumhuriyet Halk Partisi’nden iki dönemdir Bursa Milletvekili olarak TBMM’ye giden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, provakatif eylemler ve açıklamalarla tanınıyor. Sol yumruklu bir solcu olmasına rağmen ikbalini düşündüğü için ABD pasaportuna sahip olsun diye çocuğunu emperyalist ve kapitalist ABD’de doğuran Nurhayat Altaca Kayışoğlu, siyasette ise eyler ve siyasi manevraların aktörü olarak sahne aldı. Türkiye’de nerede bir eylem ve provakatif girişim varsa Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu orada görmek kimseyi şaşırtmıyor.


BU KEZ ÇOK İLERİ GİTTİ
Tuncelili sosyalist CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararı ile ilgili 'darbe' tehdidinde bulundu. Kayışoğlu, "Kaynayan kazan taşmaz mı, sandıkları aşmaz mı, seçmenin oyunu yok sayan darbeyle buluşmaz mı?'' ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise milletten aldıkları yetkiyle görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Yerinden söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun konuşmasının "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ifadesine yakışmayan bir üslup içerdiğini vurgulayan Özkan, Kayışoğlu'nun ''Kaynayan kazan taşmaz mı, sandıkları aşmaz mı, seçmenin oyunu yok sayan darbeyle buluşmaz mı?'' sözlerinin bir darbe çığırtkanlığı yapmak olduğunu ifade etti.


KAYIŞOĞLU'NA 'DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI' TEPKİSİ
Özkan, Kayışoğlu'nun ifadelerinin kabul edilebilir olmadığını CHP grubundan bu konuşma üzerine bir izahat beklediklerini belirterek, ''Fiili yoldan veya doğrudan hiçbir milletvekilimizin bir darbe çığırtkanlığı içinde olmayacağını düşünüyoruz, milletvekilinden de bu konuda açıklama bekliyoruz. Kutsal Meclis çatısı altında yapılan yasal düzenlemelerle YSK, ister beğenelim ister beğenmeyelim bir karar verdi. Bu karardan sonra tevil yollu bir darbe çığırtkanlığı milli iradeye, yaptığımız yasama faaliyetine ve demokrasiye hakarettir.'' dedi.

Sol yumruğunu havaya kaldırıp hemen hemen tüm eylemlerin içinde olan, ancak daha kimsenin Bursa’ya ne fayda sağladığını anlayamadığı Nurhayat Altaca Kayışoğlu, son yaptığı konuşmayla bir kez daha kendisinin ve partisinin darbeci zihniyetten kopamadığını, darbe özlemi içerisinde olduklarını ortaya koydu. Hukukun işlediği bir süreçte hukukçulardan oluşan YSK’yı hedef alıp ülkeyi darbe ile tehdit eden Kayışoğlu’na tepki yağıyor. Bakalım sosyalist milletvekili çıkıp özür dileyecek mi?

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.