SON DAKİKA
Hava Durumu

Yavru babun hayvanat bahçesinin ilgi odağı oldu

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde geçen ay dünyaya gelen babun yavrusu, sempatik hareketleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yavru babun, annesini

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2018 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yavru babun hayvanat bahçesinin ilgi odağı oldu
Bursa Hayvanat Bahçesi'nde geçen ay dünyaya gelen babun yavrusu, sempatik hareketleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yavru babun, annesinin sırtından bir an bile inmiyor, barınağında iplere ve kütüklere tırmanarak oyunlar oynuyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde doğal ortamlarını aratmayacak bir şekilde hayatlarını idame ettiren babun ailesine yeni bir üye daha katıldı. 18 tane maymunun bulunduğu hayvanat bahçesinde yeni doğan yavruyla sayı 19'a çıktı. Sempatik hareketleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı olan yavru babun, annesinin sırtından bir an bile inmiyor. Kendileri için hazırlanan yemekleri de yiyen sevimli yavru, barınağında iplere ve kütüklere tırmanarak oyunlar oynuyor.
Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, babunların hayvanat bahçesinin bir türü olduğuna dikkat çekerek, "Burada 118 türde bin 200 tane hayvan var. Babunların yeni yavrusu ile birlikte sayıları 19'a ulaştı. Burası Avrupa Hayvanat Bahçeler Birliği standartlarında oluşmuş bir bahçedir. Avrupa'nın herhangi bir hayvanat bahçesinde babunlar nasıl yaşıyorsa burada da aynen öyle yaşıyor. Bizim bakıcılarımız ve teknik personelimizin hepsi sürekli eğitiliyor" diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.