SON DAKİKA
Hava Durumu

Yavuz Selim duruşması gergin başladı

Bursa’nın Yavuz Selim Mahallesi'nde çıkan olaylarla ilgili yargılanan 34 kişinin duruşması gergin başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Yavuz Selim Mahallesi'nde çıkan olaylarla ilgili yargılanan 34 kişinin duruşması gergin başladı.


Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ile yetkili Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan 24'ü tutuklu toplam 34 kişinin “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan yargılanmasına başlandı. Jandarma ve polisin duruşma için geniş güvenlik tedbiri alması dikkati çekti. Duruşma salonu sanık ve yakınlarıyla dolarken, büyük bir kalabalık da duruşmayı adliye bahçesinden takip etti.
Bu arada 3 kişi duruşma başladıktan sonra adliyeye girmek istedi. Emniyet ekipleri şahıslara izin vermeyince gerginlik yaşandı.
Duruşmada sanıklardan 6'sı savunmalarını Kürtçe yapacağını ifade etti. Tutuklu sanıklardan H.A., örgüt üyesi olmadığını, internet çağrısı üzerine yürüyüşe geçmelerinin söz konusu olmadığını, internet kullanmayı bile bilmediğini iddia ederek, “Ben BDP üyesiyim. Olay günü yürüyüşe geçtik. Polis barikat kurmuştu. Arkasında onlarca karşıt görüşlü vatandaş vardı. İl başkanımız konuşmak için yanlarına gittiğinde polis su sıktı, ortalık karıştı. Silah sesleri duyduk. Üzerime taş atıldı. Polise saldırmam söz konusu değildir. 3 çocuk babasıyım. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Tutuksuz sanıklardan Bedirhan K., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben BDP il binasının hemen yanında oturuyorum. Onlar komşularım. Parti binasına saldırılınca ben de müdahale ettim. Kim olsa aynı şeyi yapar. Polis benim evime bile biber gazı attı. Ben suçsuzum" diye konuştu.
Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek beraatlerini istedi. 8 kişiyi dinleyen mahkeme, aralarında BDP İl Başkanı Mehmet Dilek, parti meclisi üyesi Ayla Yıldırım'ın da bulunduğu sanıkları öğleden sonra dinlemeye devam edecek.
Öte yandan tutuksuz sanıklardan N.Y. ise, "Fotoğraflardaki kişi ben değilim. Emniyette ben olduğumu söylemedim. Gözlerim zaten iyi görmüyor. Gözlüğü de cezaevinde aldım" dedi.
Duruşmaya öğle molası nedeniyle ara verilirken, polis bahçedeki kalabalıkla nedeniyle tetikte bekletiliyor.
Geçen yıl ekim ayında 4 gün süren olaylarda bir kişi hayatını kaybederken, çok sayıda ev ve iş yeri zarar görmüştü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.