SON DAKİKA
Hava Durumu

Yavuzselim yine karıştı!

Bursa'da Yavuzselim Mahallesi'nde 2 gündür devam eden gerginlik bugün de dinmedi. Olaylarda 2 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 00:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 01:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Yavuzselim Mahallesi'nde 2 gündür devam eden gerginlik bugün de dinmedi. Olaylarda 2 kişi yaralandı.

Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri, akşam saatlerinde Yavuzselim'de toplanmaya başlayan iki grubun karşı karşıya gelmelerini barikat kurarak engellemeye çalıştı. Ancak iki grup birbirine taş atarak saldırdı. Göstericiler çöp bidonlarını da ateşe verirken, çok sayıda evin camları kırıldı. Bu sırada silah sesleri yükselirken, 1 vatandaş başına isabet eden taşla, 1 kadın da başına tuğla vurulması sonucu yaralandı. Yaralılar Çevik Kuvvet ekipleri tarafından araca alınarak hastaneye götürüldü.
Polis, gaz bombası kullanarak gruplara müdahale etti. Bölgede olaylar devam ediyor.

***

Yıldırm ilçesinde cezaevlerinde devam eden açlık grevine destek vermek isteyen BDP’li grup ile vatandaşlar arasında Pazar günü başlayan olaylar bu gece de devam etti. Polis, BDP'lilerle gergin vatandaşların bir araya gelmesini engellemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise, ellerine aldıkları balta ve sopalarla BDP'lilere saldırmak istedi.

Bursa'da Pazar günü BDP'li bir grubun AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümesi sonrası çıkan olaylar, Yavuzselim Mahallesi'nde toplanan bir grup tarafından protesto edilmişti. Bursa’da iki gündür süren gerginlik 3. gün de devam ediyor. Bu gece de karşıt bir grup, mahallede toplanınca olaylar çıktı. Polis tazyikli su ve biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Olaylarda çok sayıda ev ve iş yeri zarar görürken; BDP’li grup sokakta bulunan çöp kutularını ateşe verdi. Polis BDP’li grubu uzaklaştırmaya çalışırken, vatandaşlar da BDP’lilere tepki gösterdi. Polisin müdahalesiyle BDP’li grup sokak aralarına kaçarken, bazı vatandaşlar da ellerine aldıkları taşlarla BDP’lileri püskürtmek istedi. Bu sırada toplanan BDP’liler, polise taş atıp ellerinde sopalarla saldırmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar da ellerine aldıkları balta ve sopalarla BDP'lilere saldırmak istedi. Polisin attığı biber gazlarından da bazı vatandaşlar ve gazeteciler etkilendi.

Yıldırım ilçesindeki olaylar devam ederken, bir vatandaş vücuduna gelen taştan dolayı yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Ajanslar
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.