SON DAKİKA
Hava Durumu

Yelkenler fora!

Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile hayata geçirilen Eker-BYK trofesini Eker takımı kazandı. 

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile hayata geçirilen Eker-BYK trofesini Eker takımı kazandı. 


Bursa Yelken Kulübü ve Eker’in sponsorluğu ile düzenlenen EKER-BYK trofesi tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz ay start alan trofenin ikinci ayağı da zorlu mücadeleye sahne oldu. 3 ayrı sınıfta 9 tekne ve 100’e yakın yelkencinin katıldığı Mudanya kupasının IRC A sınıfının galibi, Eker takımı oldu. Tüm sınıflar için yaklaşık 4 millik yarış mesafesinde gerçekleşen yarışlar, yaklaşık 3 saat sürdü. Yarışın başlangıcında rüzgarın istenilen kuvvette olmaması performansın tam olarak alınamamasına sebep olduysa da rüzgarın kuvvetini arttırmasıyla final bölümü büyük bir heyecan ve çekişme yaşandı.
Yarışmaya hem yarışçı hem de sponsor olarak katılan Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker, “Gemlik Yelken teknesiyle çekişmeli bir yarış oldu. İlk Orsa ayağı yakın geçti. Pupa ayağında Borusan arayı açtı. Çekişmeli geçen yarışın sonunda IRC-A grubunda yarışı lider tamamladık. Çok mutluyuz” dedi.
Geçen sene il programında olan yarışların bu sene Türkiye Yelken Federasyonu'nun açık yarış statü programına alındığını hatırlatan Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu, bunun Bursa yelkenciliği için bir milat olduğunu belirterek, “Yarışlar Güney Marmara’daki yelken potansiyelini göstermesi açısından önemli bir organizasyon. İleri dönemlerde kıyılarımızda ulusal yarışçıların da katıldığı büyük organizasyonların yapılması Türkiye için tanıtım, turizm ve sportif anlamda büyük önem taşımaktadır “ şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.