SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Belediye Sarayında ilk toplantı yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan belediye binasından 136 yıl sonra Bursa’ya kazandırılan yeni

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeni Belediye Sarayında ilk toplantı yapıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan belediye binasından 136 yıl sonra Bursa’ya kazandırılan yeni belediye binası kapılarını eylül ayı meclis toplantısı için açtı.
Son toplantısını temmuz ayında Heykel’deki tarihi binada yaptıktan sonra tatile giren Büyükşehir Belediye Meclisi, tatilin ardından ilk toplantısını yeni Büyükşehir Belediye binasında yaptı. Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde 1879 yılında yaptırılan Heykel’deki tarihi binadan başka yeri olmayan ve hizmetlerini BUSKİ’ye ait binalarda sürdüren Büyükşehir Belediyesi tam 136 yıl sonra yeni bir binaya kavuşmuş oldu. Yeni binanın meclis salonunda yapılan ilk meclis toplantısına katılan tüm meclis üyeleri kente kazandırılan bu eser nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Mecliste Grubu bulunan tüm partilerin sözcüleri, yeni binada ülke ve Bursa için en yararlı kararların alınmasını dilerken, CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ da CHP İl başkanı Zafer Yıldız adına Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi verdi. Meclis gündemi öncesinde son bir ay içinde hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye binasının ardından sıranın şimdi yeni stadyuma geldiğini hatırlattı. Yaklaşık 190 bir metrekarelik alanıyla stadyumun çok büyük bir yatırım olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “İnşaat bitti desek, temizliği haftalar sürüyor. Büyük bir eser. Ancak şuanda müsabaka yapılar hale geldi. Enerji de verildi. Herhangi bin sorun yok. Son düzenlemeler, çevre düzenlemeleri yapılıyor. İlk defa uygulanan teknolojileri uyguluyoruz. Biz de bir an önce bitmesini istiyoruz. Ancak dediğim gibi oldukça iddialı girdik. Bu Büyükşehir’in yaptığı bir eserse, önce meclis üyelerimiz test etsin. Stadı gezmeyen meclis üyelerimiz var. Önümüzdeki günlerde büyük bir organizasyon yapalım. Önce meclis üyelerimiz görsün” diye konuştu.
Mudanya Çağrışan bölgesinde çıkan yangınla ilgili de bilgi veren Başkan Altepe, “Orman yangını ile içimiz yandı. Toplam 74 aracımızla yangına müdahale ettik. İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey gibi tüm ilçelerimizden destek aldı. Bölge bölge orman içinde yanan alanlar var. Bölgede imarla ilgili bir şey yapılması mümkün değil. Orası orman ve orman olarak kalacak. Her hangi bir teşebbüs veya faaliyet söz konusu değil” dedi.Türkiye’nin kalkınma ve gelişmesinden rahatsız olanlar yüzünden ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Altepe, “Türkiye’ye her yerden saldırıyorlar. 7 düvelle mücadele ediyoruz. Etrafımız ateş çemberi. Türkiye olarak artık kendi gücümüzü gösteriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet dimdik ayakta kalacak. Bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Vatan deyince hep birlikte hareket etmek durumundayız. Bu mücadeleye girişen tüm askerimize, polisimize kolaylıklar diliyorum. İnşallah bu terör belasından bir an evvel kurtuluruz. Bu ülke için canlarını feda etmiş olan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum” diye konuştu.Toplantı başında tüm şehitler ile demokrasi şehitleri Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu için de saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.Toplantıda komisyonlardan gelen evraklar ile 75 önerge, görüşülerek karara bağlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.