SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni bir Haçlı ordusuyla karşı karşıyayız

  Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin "Hepsi o

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2014 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeni bir Haçlı ordusuyla karşı karşıyayız
 

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin "Hepsi oyun. Bunlar dürüst değil. Yeni bir Haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Bu çok yalnış bir gidiş" dedi.




 

 

Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılmak üzere kente gelen Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım ile otobüse binerek, Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Valilik binasına geçti.




Erdoğan ve beraberindekiler, Vali Münir Karaloğlu ile yaklaşık 1 saat 20 dakika basına kapalı görüştü.




Görüşmenin ardından Valilik önünde kendisini bekleyen gazetecilerle fotoğraf çektiren Erdoğan, yaptığı açıklamada, Bursa'nın, kurulduğu günden bu yana AK Parti'yi her zaman desteklediğini söyledi.




Cumalıkızık'ın UNESCO'daki başarısı




Bir gazeteci, Erdoğan'a, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne alınan, Osmanlı döneminden kalma evleriyle ünlü Cumalıkızık Mahallesi'nden vatandaşlarla Valilik'te görüştüğünü hatırlattı.




Cumalıkızıklıların büyük bir başarı kazandığını vurgulayan Erdoğan, "Gerçekten muhabbetimi kazanan bir girişim bu. Onların UNESCO'da böyle bir başarıyı kazanmış olmaları... Bana diyorlar ki 'Bizim organik ürünlerimizle kahvaltı, yemek, böyle bir ikramımız olması lazım.' Söz veriyorum, bir sonraki gelişimde inşallah Cumalıkızık'ı ziyaret edeceğim" ifadesini kullandı.




Daha sonra caddede bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı'nda halka sesleniyor.




Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:




-Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler. Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı, sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor.




-Ben Bursalı CHP ve MHP'li kardeşlerimin bu adayı hazmedemediklerini biliyorum. Bu adayı tabanlarına dayatamazlar.




-CHP, MHP ve diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler.




-CHP ne diyordu; 'eşi başörtülü bir cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz' diyordu. Sayın Gül, Cumhurbaşkanı oldu ne yaptılar? Tıpış tıpış gittiler, aynı masada gelip oturdular. 12 Haziran seçimlerinin ardından 'Meclis'e gelmeyeceğiz' dediler. Ne oldu? Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim, 'gelecekler, göreceksiniz' dedim. 'Yemin etmeyeceğiz' dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer hala o koltukta oturuyor olursa, hiç merak etmeyin sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecer.




-Terör devleti İsrail çoğu çocuk ve kadın 240'tan fazla Filistinliyi son hafta şehit ederken dünya susuyor.




Bizim Filistin konusunda sesimizi yükseltmemizden birileri rahatsız oluyor. Herkes susar biz susmayız.




-Dünyada bir lider 'İsrail savunma hakkını kullanıyor' diyor. Bu nasıl savunma ki ölenlerin hepsi Filistinli.




-Hepsi oyun. Bunlar dürüst değil. Yeni bir Haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Bu çok yalnış bir gidiş.




-Pensilvanya'nın yayın organlarında İsrail aleyhinde yayın var mı? Bunlar İsrail destekli hareket olarak gidiyor.




-Nasıl bir savunma hakkı ki bu, bunlardan kimse ölmüyor, ölenler sadece Filistinli. Hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Bu çok yanlış bir iş. Ben Batı'ya sesleniyorum, bu dürüst bir yaklaşım değil, bu yaklaşım yarın inanıyorum ki sizleri de boğacaktır.




-"Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı maalesef Rusya tarafından füzeyle vurularak indirildi. Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Bakınız, Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve bu uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır? Hani dünya barışı için koşacaktık? Hani dünya barışına çalışacaktık?




-Biz bu adayı İİT'de gördük ve yanıldık. Bir kere yalanlar konuşuyor, haddini bil, dürüst ol.




-Sesini bayramdan sonra yükseltecekmiş. Sesini yükselttiğinde arkadaşlarımız cevabını verecek.




-YHT bittiğinde Ankara-Bursa arası 2 saat 15 dakika olacak.




-Sadece orta sahada top çeviriyor. Milletin değil, başka çevrelerin adayı olursanız işte böyle zelil olursunuz. Biz, bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatındaki icraatlarında gördük ve yanıldık. Şimdi bir de yalanlar konuşuyor, bir defa haddini bil, dürüst ol. Bayram sonrası sesini yükseltecekmiş, sesini yükselttiği zaman gerekli cevabı arkadaşlarım kendisine zaten verirler

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.