SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni bir kente doğru

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yeni bir kent doğuyor. 

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yeni bir kent doğuyor. 


Nilüfer Belediyesi, mevcut “Kayapa Toplu Konut Alanı İmar Planı”nı yaklaşık iki yıl üzerinde çalışılan “Nilüfer Eko-kent Uygulama İmar Planı” projesi ile birleştiriyor. Geçen ay Nilüfer Belediye Meclisi’nce de kabul edilen proje hakkında bölge halkını bilgilendirmeyi hedefleyen Nilüfer Kent Konseyi, yaklaşık 300 bin kişinin yaşayacağı Eko-kent ile ilgili bilgilendirme toplantılarının ilkini Kayapa’da yaptı.
Nilüfer Belediyesi Kayapa Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları ve planı hazırlayan Prof. Dr. Hüseyin Kaptan katıldı. Eko-kent projesini ”Türkiye’nin en önemli planlarından biri” olarak nitelendiren Bozbey, yoğun göç alan Nilüfer’in bu proje ile hem sürdürülebilir bir gelişim sürecine güvenle hazır olacağını, hem de yaşanabilir, doğa ile uyumlu, modern bir yaşam alanı kazanacağını belirtti.
Bozbey “Artan göçle birlikte bölgedeki toplu konut ihtiyacını göz önünde bulundurarak bu bölgede farklı ve nitelikli bir plan ihtiyacı ortaya çıktı. Mevcut planın rağbet görmemesi üzerine yatırımcıların ilgisini çekecek bir plan hazırladık. İnsanların refah seviyesini yükselterek, çevre sağlığını sürdürülebilir bir gelişim ile uyumlu hale getirecek bu projenin Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bakanlık ile koordinasyonlu çalışmalarımız neticesi hayata geçeceğine inanıyorum” dedi.
Projenin teknik detayları hakkında bilgi veren Şehir Plancısı ve İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi kurucusu Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, 2030 yılına kadar Bursa’nın 1 milyon, Nilüfer’in ise 300 bin kişi göç alacağını tahmin edildiğini, ancak Bursa’nın bu rakamı karşılayacak yeterli gelişme alanı bulunmadığını ifade etti.
Kaptan,Nilüfer bazında ekonomik,ekolojik ve sosyal sürdürebilirlik anlamında Kayapa’nın eşsiz bir gelişim alanı sunduğunu ifade etti. Kaptan, “Görükle ve Kayapa bölgeleri birer coğrafi alt bölge oldukları halde farklı otoriteler tarafından farklı planma süreçlerine tabi tutuldu. Bir taraftan göçmen konutları,bir taraftan sanayi bölgelerinin sıkıştırması ve mekansal ve sosyal bütünlüğün göz ardı edilmesi yeni bir proje ihtiyacını doğurdu” dedi.
Yeni projede bölgeyi 50 bin kişinin sanayi sektörü, 50 bin kişinin de hizmet sektöründe istihdam edileceği bir anlayışla tasarladıklarını ifade ede Kaptan “Bu proje 300 bin kişinin yaşayacağı kentsel bir alt bölge organizasyonudur” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.