SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Gemlik İçin Dev Adım

Gemlik Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası temsilcileriyle bir araya gelen Bele

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeni Gemlik İçin Dev Adım
Gemlik Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Yeni Gemlik” hedeflerini masaya yatırırken, güç birliği çağrısında bulundu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayladığı rezerv yapı alanları konusunda bilgiler veren Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, TOKİ’nin 3 bin konutla yılsonuna kadar temel atıp çalışmalara başlayacağını müjdeledi. Gemlikli dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacaklarını anlatan Refik Yılmaz, Mimar ve Mühendislerden de Gemlik’e özgü mimari yapılar adına destek ve proje istedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Gemlik’in güzelleşmesi ortak değerimiz, ortak amacımızdır. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan geleceğe güzel, estetik, yaşanabilir, sağlam ve güvenli bir Gemlik bırakabilmektir. Bunu hep birlikte yapalım. Bu nedenle her türlü fikir, proje ve öneriyi gündeme alıp, ciddi biçimde değerlendireceğiz” dedi.
TOKİ yetkilileriyle yaptığı toplantıda, ilçeye özgü mimarı teklifinin kabul gördüğünü açıklayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, 5 katlı binalarda ilçeye özgü balkonlar, eski Gemlik evlerine yönelik çalışmalar yapılabileceğini ifade etti. Özel sektöre de çağrıda bulunan Refik Yılmaz, TOKİ şartlarına uygun ve kent estetiğini önemseyen müteahhit firmalarla da yeni Gemlik hedefi adına çalışabileceklerini kaydetti. Türkiye’ye örnek olacak mimari çalışma adına ekip kurulması yönünde de görüş belirten Yılmaz, Mimar ve Mühendislerden de katkı beklediklerini yineledi.
Mimarlar Odası Başkanı Kenan Çakır’da yaptığı konuşmada, TOKİ’nin genelde standart projelerle çalıştığını hatırlatarak, Refik Yılmaz’ı Gemlik’e özgü mimarı konusunda TOKİ yetkililerini ikna ettiği için tebrik ettiğini söyledi. Kenan Çakır, kamu yararına ve içeriğini bildikleri her türlü projeye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da katkı koyacaklarını söyledi.
Gemlikli Mimar Osman Turan’da, Kentsel Dönüşüm çalışmasının yasalaşmasının önemine vurgu yaparak, yeni Gemlik mimari projesinde özellikle alt yapıya da büyük önem verilmesi gerektiğini savundu. Gemlikli müteahhitlerin konsorsiyum kurarak, TOKİ ihalelerine girmelerini de talep eden Osman Turan, ilçenin riskli bina tespitlerinin de biran önce tamamlanması gerektiğini ve bu tespitlere göre TOKİ binalarından öncelik sırasının tespit edilmesi gerektiğini açıkladı.
Mimar Cemal Aydın Aybey’de, projelerde 2 artı 1, 3 artı 1 gibi standartların baştan belirlenmesi gerektiğine işaret ederek, “TOKİ’in hedeflediği kesim çok önemli” diye konuştu. Mimar Ali Berker Akıncı’da, maliyetlerin belirlenmesinin ardından tasarımın yapılmasının uygun olacağı görüşünü iletti. Mimar İbrahim Camcıoğlu’da, yeni Gemlik ve deprem riskinden uzak sağlam binaların oluşmasının büyük bir proje olduğunu ifade ederek, inşaat sektörü, alt gelir gurubu vatandaşlar ve Gemlikliler arasındaki dengenin gözetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Makine Mühendisi Kadir Muratoğlu’da, enerji ihtiyacını vurgulayarak, AB veya enerji sektörüne yönelik diğer fonların da yeni Gemlik projesinde değerlendirilmesini istedi. İnşaat Mühendisi Şamil Yiğit’de, zemin değeri çalışmalarının önemini anlattı. Makine Mühendisi Şahin Danış’ta, konsorsiyum veya çalıştay oluşturulmasını talep etti. Elektrik Mühendisi Cem Erbakan’da, doğalgaz yeterliliği çalışmasının da yapılması gerektiğini belirtti. Toplantıda yer alan Orhangazili Mimar ve Mühendisler de böyle bir toplantı organize ederek, katılımcı ve şeffaf belediyecilik örneği sergilediği için Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’ı kutlayarak, Orhangazi’nin TOKİ deneyimlerini anlattılar.
Amaçlarının özel sektöre rakip getirmek olmadığını yineleyen Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, önceliğin sosyal konut yapımı ve alt gelir grubundaki Gemlikliler olduğunu bildirdi. TOKİ’nin 3 bin konuta ek olarak okul ve camii de yapacağını hatırlatan Refik Yılmaz, alternatif sağlam binalar olmadan, insanlara evinizi boşaltın demenin doğru olmayacağını kaydetti.
Samimi ve sohbet havasında geçen yemekli toplantı sonrasında Çalışma Grubu oluşturuldu. Çalışma grubu Refik Yılmaz başkanlığında Kenan Çakır, Yıldırım Akıncı, İbrahim Camcıoğlu, Osman Turan, Erbil Doğru, Cem Erbakan, Şahin Danış ve Mehmet Utku’dan oluştu. Çalışma grubunun periyodik olarak bir araya geleceği ve ortaya çıkan çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağı açıklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.