SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni yılda 'Hızır' gibi yetişti

Bursa’da 112 Acil Servis ekipleri, yılbaşı gecesi ve devamındaki tatil günü yaptıkları yoğun mesai ile 767 kişiye Hızır gibi yetişti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeni yılda 'Hızır' gibi yetişti
Bursa’da 112 Acil Servis ekipleri, yılbaşı gecesi ve devamındaki tatil günü yaptıkları yoğun mesai ile 767 kişiye Hızır gibi yetişti.

Alpaslan YILDIZ

Bursa’da acil sağlık hizmetleri, yeni yıl tatilinde gurur veren bir mesaiye imza attı. Acil Sağlık ekipleri, yılbaşı gecesi ve onu kapsayan 3 günlük tatil süresi boyunca Bursa’nın her köşesinde gecikmeye yer vermeden gelen çağrılara karşı acil müdahalelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Müdürlüğümüz, 3 günlük tatil süresi boyunca hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa sebebiyet verilmemesi adına gerekli önlemleri aldı. Personellerimizde tatil süresince özverili bir şekilde çalışarak vakalara müdahalede bulundu” dedi.

HASTANELER HAZIR BEKLEDİ

Bursa’daki tüm hastanelerde gerekli sağlık tedbirlerinin alındığına dikkati çeken Dr. Akan, “Koordinasyon amacı ile yılbaşı süresince nöbet tutacak personel listeleri, ilimizdeki kamu hastanelerinden ve özel hastanelerden talep edildi. Rutin olarak yapılan kontrollerin dışında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve ambulanslarının teknik-tıbbi malzeme ve ilaç gereksinimleri tamamlandı. Ayrıca yılbaşı süresince artması muhtemel ihtiyaçlar için stoklar oluşturuldu. Düzenli olarak yapılan kontrollerin dışında yılbaşı boyunca herhangi bir aksaklık olmaması adına tıbbi cihazların bakım ve onarımları yapıldı ve oluşabilecek aksaklıklara karşı yedek ambulanslarımız hazırlandı” şeklinde konuştu.

ULUDAĞ’DA EKSTRA ÖNLEM

Kış turizminin popüler mekânı Uludağ’da yılbaşı gecesi oluşabilecek yoğunluğa karşı ekstra önlem aldıklarının altını çizen Dr. Akan,  “Uludağ Oteller Bölgesi’nde, aktif olarak görev yapan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuza yılbaşında ek olarak 2 ekip hizmet vermek üzere görevlendirildi. Bunların yanında da gerektiğinde destek vermek üzere 2 ek ekibimiz daha oluşturuldu. Ekiplerimiz üç günlük tatil süresince oluşabilecek olumsuz durumlara karşı bu bölgede hazırda bekledi” diye konuştu.

TOPLAMDA 767 MÜDAHALE

Yılbaşı gecesi boyunca 112 Acil Çağrı Hattı’na 6 bin 512 çağrının geldiği bilgisini veren Dr. Akan, “Gece boyunca gelen bu çağrıların birçoğu maalesef asılsız çağrılardan oluşmaktaydı. Ekiplerimiz çağrılar arasından 767’sinde vaka çıkışı gerçekleştirdi. Müdahale edilen tüm vakalara baktığımızda ise, Bakanlığımızın uygun gördüğü ortalama olan 8 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlandı” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.