SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yeni Yıldırım' vizyonuna adım adım

Gerçekleştirdiği vizyon projelerle ilçenin kaderini değiştiren Yıldırım Belediyesi, 50 yıl sonrasının yaşam standartları yüksek şehr

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2018 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Yeni Yıldırım' vizyonuna adım adım
Gerçekleştirdiği vizyon projelerle ilçenin kaderini değiştiren Yıldırım Belediyesi, 50 yıl sonrasının yaşam standartları yüksek şehrinin temellerini atıyor.
İnsan ve şehir merkezli bir yönetişim anlayışı kapsamında ortaya konan vizyon çerçevesinde bir taraftan şehrin 30 yıldır biriken yapısal ve mekânsal sorunlarına çözüm üretilirken, diğer taraftan da 50 yıl sonrasının yaşam standartları yüksek şehrinin temelleri atılıyor. Yıldırım’da uzun yıllar boyunca devam eden çarpık ve plansız yapılaşmanın ilçenin kangreni haline geldiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizi adeta yaşanamaz hale getiren bu duruma son vermek için radikal kararlar almamız gerekiyordu. Bu kapsamda ilk olarak 3 bin 200 hektar yüzölçümüne sahip ilçemizin yüzde 33’ünde, yani bin 125 hektarını kapsayan imar düzenlemesi yaparak 22 farklı mahalleyi içine alan bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. Bu çok detaylı bir planlamanın yanı sıra cesur adımları atmamızı gerektiriyordu. İlk adım olarak bu dönüşümün mutfağını hazırladık. İlçemize Türkiye’ye örnek teşkil eden ve bünyesinde kentsel dönüşümün, sosyal, psikolojik, yapısal, finansal tüm unsurlarını barındıracak bir merkez kazandırdık” dedi.


ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşüme dair her şeyin tek elden yürütülmesini sağlayan Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde yürütülen titiz çalışmalar ile belirlenen dönüşüm bölgelerinde hazırlanan planların yine bu merkezde vatandaşların bilgisine sunulduğunu kaydeden Başkan Edebali, “Öncelikle buradaki arkadaşlarımız dönüşüm yapılacak bölgemizi mercek altına alarak sosyal, ekonomik verilerini, hemşerilerimizin beklentilerini tespit ediyoruz. Bu anlamda Yıldırım için örnek olacağına inandığımız Mevlana mahallemizde uyguladığımız, doğru para politikası ile kendi finans kaynaklarımızla 812 konut ürettik. Hümahatun evleri ismini verdiğimiz projede yer alan konutlarımız tamamlandı ve sahiplerini bekliyor. Kısa süre içerisinde hak sahiplerine dağıtacağız” ifadelerini kullandı.
“ŞEHRİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”
Kentsel dönüşüm ile ilgili yanlış bir algı olduğunun altını çizen Başkan Edebali,  “Kentsel dönüşümü sadece binaların yenilenmesi olarak değerlendirirsek büyük bir yanılgıya düşeriz ve dönüşümün bir ayağı eksik kalır. Biz binaları değil bir şehri dönüştürüyoruz. Sosyal donatı alanları, eğitim alanları ve ortak kullanım alanları ile kentsel dönüşüm hamlemizi destekliyoruz. Bu kapsamda ilçemize Türkiye’nin en büyük spor kompleksi olma özelliğini taşıyan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni, Sular Vadisi Doğa Parkı’nı kazandırdık” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.