SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Yıldırım'dan geri dönüşüm atağı

Geri dönüşebilen atıkların ekonomiye yeniden kazandırılmasının önemine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dünya ka

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2015 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2015 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeni Yıldırım'dan geri dönüşüm atağı
Geri dönüşebilen atıkların ekonomiye yeniden kazandırılmasının önemine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dünya kaynaklarının hızla ve bilinçsizce tüketildiği günümüzde geri dönüşüm hayati bir konudur” dedi.

‘Çevreye ve doğaya duyarlı Yıldırım’ hedefi doğrultusunda bir dizi projeyi hayata geçiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, önemli bir çalışmayı daha ilçeye kazandırdı. Çevre konusuna gereken önemin verilmesi adına Belediye bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü devreye alan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin farklı noktalarına 42 adet cam kumbarası yerleştirerek, cam şişelerin ekonomiye yeniden kazandırılması adına önemli bir adım attık. Amacımız çevremizi koruyarak toplumsal bir geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak” diye konuştu.

TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULUYOR

İlçenin farklı noktalarında çevre konusunda bilgilendirmelerin de yapıldığını vurgulayan Başkan Edebali, “Kurduğumuz bilgilendirme stantları ile hemşehrilerimize ulaşarak çevre konusunda bir bilinç oluşturulması için önemli bilgiler verdik. Bilgilendirme faaliyetlerimizi önümüzdeki dönemlerde de sürdürerek Yıldırım’da toplumsal bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının ülke geleceği açısından da büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Ülke olarak da kaynaklarımıza sahip çıkmanın, kaynaklarımızın israfını önlemenin en etkin yolu geri dönüşümden geçiyor. Bu anlamda da ilçemizde gerekli bilinci oluşturup, diğer kurumlara da örnek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.