SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'den Kıbrıs'a

Bursa'nın Yenişehir Belediyesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na fahri hemşehrilik beratı verdi. 

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Yenişehir Belediyesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na fahri hemşehrilik beratı verdi. 


Yenişehir Belediye Meclisi'nin Eroğlu'na verdiği fahri hemşehrilik beratını takdim etmek üzere Yenişehir'den 43 kişilik heyet 15-17 Nisan tarihleri arasında yavru vatana gitti. Ziyaretin ilk gününde Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ile beraberindekiler Gazimagusa'da bulunan şehitlikleri ve tarihi mekânları gezdi. Heyet ikinci gün, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na yaptığı ziyaretin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu cumhurbaşkanlığı makamında ziyaret ederek kendisine fahri hemşehrilik beratını takdim etti.
Aynı gün Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na geçen heyet buradan Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği'ni, daha sonra Lefkoşa Suriçi'ni ve Barbarlık Müzesi'ni inceledi. KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, meclis binasında Yenişehir'den gelen heyeti kabul etti.
Yenişehir heyeti üçüncü gün Karaoğlanoğlu Şehitliği'ni ziyaret edip ardından Güzelyurt'a geçti. Güzelyurt'ta Mavi Köşk ile Cengiz Topel Anıt ve Müzesi'ni gezdi.
Şehit arkadaşlarının kabirlerine yaptıkları ziyarette göz yaşlarına engel olamayan Yenişehirli gaziler, heyette bulunanları da duygulandırdı. 1974 Barış Harekâtı'nın yapıldığı sahili gezen gaziler o günleri tekrar yaşadıklarını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.