SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'e küçük sanayi sitesi kurulacak

Yenişehir ilçesindeki Kırsal Subaşı Mahallesinde, 650 dönümlük alana küçük sanayi sitesi kurulacak. ( Nuran Bıçak - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2017 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2017 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yenişehir'e küçük sanayi sitesi kurulacak





 Yenişehir ilçesinde, 650 dönümlük alana küçük sanayi sitesi kurulacağı belirtildi. 

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Kırsal Subaşı Mahallesinde kurulacak sanayi sitesine ilişkin yaptığı açıklamada, toprak koruma kurulu kararı sonrası projeyle ilgili işlemlerin hızlanmasını ve en kısa sürede sitenin temel atma aşamasına gelmesini beklediklerini kaydetti.

Yaklaşık 650 dönüm alan üzerinde yapılacak bölgede verimsiz araziler olduğuna dikkati çeken Çelik, şu bilgileri aktardı:

"Sanayi bölgesi için arsa üretemiyorduk. Burası küçük sanayi için çok uygun bir arazi. Toprak Koruma Kurulu da bu bölgeyi sanayi bölgesi için uygun gördü. Buradaki çalışmalarımızı hızlandırıp hem güzel bir sanayi bölgesi, hem de sosyal ve belediye hizmet alanlarımızı hayata geçireceğiz. İnşallah ilçeye hayırlar getirir."

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun da yapılacak Küçük Sanayi Sitesinin istihdama katkı sağlayacağını belirterek, "Sanayi bölgesi yapılacak arazide, tarım yapılmıyor ve sanayiye çok uygun bir bölge. Biz de oda olarak çalışmaları hızlandırarak, projenin en kısa sürede hayata geçmesini sağlayacağız. Sanayi sitesi hayata geçtiğinde yüzün üzerinde firma, buraya gelecek ve binlerce kişiye de istihdam kapısı açılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.