SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehirli besicilerin bayramı hazırlığı başladı

Yenişehir ilçesindeki besi tesislerinde Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Bazı vatandaşlar kurbanlarını şimdiden almaya başlarken,

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2019 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2019 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yenişehirli besicilerin bayramı hazırlığı başladı
Yenişehir ilçesindeki besi tesislerinde Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Bazı vatandaşlar kurbanlarını şimdiden almaya başlarken, besiciler fiyatların geçen seneye göre bin ile 2 bin lira arasında yükseleceğini belirtiyor.
Kurban Bayramı piyasasının yavaş yavaş açıldığını belirten Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, kimi vatandaşların kurbanlarını şimdiden almaya başladığını ve piyasanın şekillenmeye başladığı belirtti. Büyükbaş piyasasında hayvanların 8 bin ile 15 bin lira arasında alıcı bulduğunu anlatan Tuna, geçen yılki fiyatların hayvan başına bin lira ile 2 bin lira arasında yükseldiğini kaydetti. Piyasanın geçen yıla göre ortalama yüzde 20'lik bir zam beklentisi içine girdiğini söyleyen Tuna, "Geçen yıla göre bin lira ile 2 bin lira arasında bir zam gelmesini bekliyoruz" dedi. Tuna, "Hayvanlarımızı besiye çektik. Besi yemi ve arpa kırması vererek hayvanlarımızı besliyoruz. Bu yöntem daha iyi et verimi ve etin daha iyi kalitede olmasını sağlıyor" diye konuştu.

“YÜZDE 20’LİK ZAM ÖNGÖRÜLÜYOR”
Kurbanlık koçların da şimdiden siparişlerinin alındığını ifade eden Tuna, "Geçen yıl bin 250 TL olan kurbanlık koç bugünlerde bin 500 liradan alıcı buluyor. Şimdilik yüzde 20'lik bir zamla birlikte kurbanlık piyasası oluşmaya başladı" diye konuştu. Hayvanın beslenme maliyetlerinin geçen yıla göre arttığına dikkat çeken Tuna, "Geçen yıl bir çuvalı 50-60 lira olan yemi bugünlerde 80-90 liradan alıyoruz. Beraberinde diğer maliyet kalemlerinde de yükselme var. Bayrama doğru fiyatların nasıl bir seyir izleyeceğini öngöremiyoruz" diye konuştu. (DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.