SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehirli dağcılardan vefa örneği

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 101. YILI ANMA PROGRAMLARI TÜM YURTTA KAPSAMLI ŞEKİLDE KUTLANIRKEN BURSA YENİŞEHİR DAĞCILIK VE ARAMA KURTARMA DERNEĞİ (YENDAK), SAVAŞIN BİLİNMEYEN KAHRAMANI BURSALI MÜSTECİP ONBAŞI’NIN KÖYÜ ORHANİYE’DE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ. (ZAFER PEKER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yenişehirli dağcılardan vefa örneği
Yenişehirli dağcılar Çanakkale kahramanı Bursalı Onbaşıyı unutmadı.
 

 

 

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı anma programları tüm yurtta kapsamlı şekilde kutlanırken Bursa Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (YENDAK), Savaşın bilinmeyen kahramanı Bursalı Müstecip Onbaşı’nın köyü Orhaniye’de anma etkinliği düzenledi.İki gün süren etkinlikte Orhaniye Mahallesi’nde kamp yapan dağcılar, camide mevlit okuttu. Mevlidin ardından köy merkezinde bulgur pilavı, üzüm hoşafı ve helvadan oluşan “Çanakkale Menüsü” dağıtıldı. Gece kamp ateşi etrafında toplanan dağcılar, köy muhtarı ve aynı zamanda Müstecip Onbaşı’nın torunuyla evli olan Hüseyin Öztürk'ten Onbaşı'nın kahramanlığını dinledi.
Muhtar Hüseyin Öztürk, yaptığı açıklamada, "Savaşın en şiddetli zamanında Kilitbahir’de topunun başında nöbet beklerken, Çanakkale Boğazı’nı geçmek isteyen Fransız denizaltısını fark eden Müstecip Onbaşı, kimse olmadığı için emir almadan topunu ateşler ve Fransızlar’ın gurur kaynağı Turguoise yara alır. Su yüzeyine çıkmak zorunda kalan denizaltıyı Müstecip Onbaşı ve silah arkadaşları esir alırlar. Yapılan incelemede Turquoise’ın 5 Kasım'da İngiliz denizaltısı E-20 ile buluşacağını öğrenilirken, buluşma yeri ve tarihini içeren belgeler elimize geçer. Buluşmaya Von Heimberg komutasındaki UB-14 bir Alman denizaltısı gider ve E-20’yi tek torpille batırılır. Daha sonra devlet büyüklerinin katıldığı bir törenle denizaltına Müstecip Onbaşı’nın adı verildi" diye konuştu.
İkinci gün Müstecip Onbaşı’nın mezarını ziyaret eden YENDAK üyeleri, Akbıyık Sultan Hazretlerinin bulunduğu köye de yürüyüş düzenledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.