SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeşilova Holding'ten Bursa'nın merkezine yeşil otel

Yeşilova Holding, dünyanın önde gelen hotel zincirlerinden Holiday Inn’in City Centre konseptli otelini Bursa şehir merkezinde hizmete açtı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeşilova Holding'ten Bursa'nın merkezine yeşil otel
Yeşilova Holding, dünyanın önde gelen hotel zincirlerinden Holiday Inn’in City Centre konseptli otelini Bursa şehir merkezinde hizmete açtı.
 

 

Yeşilova Holding’in iş dünyasına hizmet etmek amacıyla tasarlanan 4 yıldızlı işletme belgesine sahip olan Kent Meydanı’ndaki Holiday Inn’in City Centre konseptli otelinde toplam 120 oda , 3 ayrı toplantı salonu ve 200 yatak kapasitesinin yanı sıra  şehir manzaralı çatı katı da  bulunuyor. Yeni yatırımı hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova,  Holiday Inn’in dünya çapında kendini ispat etmiş bir zincir olduğunun altını çizerek: “3 yıl önce çıktığımız inşaat yolculuğumuz bugün artık misafir kabul edecek hale geldi. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren  misafir kabul etmeye başlayacağız. Bunun hazırlıklarına başladık.’’ dedi.



BURSA’DA OTELCİLİK ALANINDA ÖNE ÇIKMAK BİR HAYLİ GÜÇ

Sanayi açısından Türkiye’nin ikinci büyük şehri olan Bursa’nın aldığı göç ile de hızla büyümekte olan kentler arasında ön sıralarda yer aldığını hatırlatan Yeşilova, turizm açısından köklü işletmelere, profesyonel kadrolara ve yöneticilere sahip olan Bursa’da otelcilik alanında öne çıkmanın bir hayli güç olduğunu altını çizerek çok çalışacaklarını belirtti. Turizmde ara elman sorununa da değinen Yeşilova , nitelikli ara eleman sorununun sadece turizm sektöründe değil diğer sektörlerde de olduğunu belirtti.  Turizm’de Bursa’nın hakkettiği yerde olmadığının altını çizen Yeşilova yerel yönetimlerin Bursa’nın öne çıkan değerlerini  hızlı bir şekilde tekrardan tanıtması gerektiğini söyledi.

BURSA’NIN YEŞİL BİNA SERTİFİKASINA SAHİP İLK OTELİ

Holiday Inn Bursa City Centre Hotel’in Genel Müdürlük görevini üstlenen tecrübeli turizm profesyoneli İsmail Kuru da toplantıda yaptığı açıklamada “sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.  Otel ile bilgiler veren Kuru, “Otelimiz toplam 120 oda ve 240 yatak kapasitesine sahip 4 yıldız standartlarında. Türkiye’de açık lobby konseptinin uygulandığı ilk oteldir. Bununla birlikte misafirlerimize Türk kahvesi dahil Starbucks marka kahve ürünleri sunulmaktadır. Bursa’nın yeşil bina sertifikasına sahip ilk oteldir. Otoparkımızda elektrikli araçlar için şarj istasyonu kurulmuştur” diye konuştu. Bursa’nın turizm potansiyeline inandıklarını dile getiren Kuru, “Bize ve yerel mülki idarecilerimize düşen Bursa’nın pazarlamasına ağırlık vererek Türkiye’nin turizm pastasından hak ettiği payı almak için daha çok çalışmak olmalıdır” dedi. Bursa’nın güncel turizm istatistiklerine göre gecelik konaklama ortalamasının 1,8 olduğuna değinen Kuru, iki gece bile olmayan konaklama rakamının arttırılması için Bursa turizm çevreleri ile etkin bir işbirliğine gidilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Fatma BAŞARAN

 

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.