SON DAKİKA
Hava Durumu

Yetenekler bu okuldan çıkacak

Televizyonların vazgeçilmez programları olan yetenek şovlarına Bursa'dan yeni neferler yetişiyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2013 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2013 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Televizyonların vazgeçilmez programları olan yetenek şovlarına Bursa'dan yeni neferler yetişiyor.



Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği iş birliği ile başlatılan ‘Müzik Akademisi’ genç müzisyenlere eğitim vermeye başladı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, geçtiğimiz günlerde hizmete giren müzik akademisindeki çocukları ziyaret etti. Bursa’da yaşayan dezavantajlı 9-15 yaş arası çocuklara ve engellilere 7 öğretmen tarafından müzik eğitimi veriliyor. Anadolu İlk Öğretim Okulu’nda hafta içi gerçekleştirilen program kapsamında 15:00-21:00 saatleri arasında günde 6 saat gitar (bağlama), piyano (klavye), keman, kanun, klarnet, ritim ve perküsyon dersleri veriliyor.
Proje ile dezavantajlı 9-15 yaşları arasındaki yaklaşık 250 çocuğa müzik sevgisi kazandırılarak, eğitime katılanlardan en az yüzde 10 ‘nun devlet konservatuarlarında müzik eğitimlerini sürdürmeleri ve istihdam edilmeleri hedefleniyor. Ziyarette konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Burayı çocuklarımız için yaptık. Onlarda burada çok güzel eğleniyorlar. Bu güzel projenin hayırlı olmasını diliyorum. 200’den fazla öğrencimiz burada eğitim görüyor. Böylelikle çok güzel bir hizmet gerçekleşmiş oluyor. İnşallah bu çocukların içinden çok güzel sanatçılar çıkacaktır” dedi.
Eğitim gören öğrenciler ise, “Burada çok güzel eğleniyoruz. Hocalarımız bize ders anlatıyor. Notalara bakarak çalıyoruz. Hepsi çok iyi. Bizimle yakından ilgileniyorlar. Hem eğleniyoruz, hem ders işliyoruz” şeklinde konuştular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.