SON DAKİKA
Hava Durumu

Yetimlerin imdadına belediye yetişti

Bursa'da babalarını 15 gün önce kaybeden Geyik ailesinin yardımına Yıldırım Belediyesi koştu. Yeni evlerini ve oyuncaklarını gören Elif ile Han

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yetimlerin imdadına belediye yetişti
Bursa'da babalarını 15 gün önce kaybeden Geyik ailesinin yardımına Yıldırım Belediyesi koştu. Yeni evlerini ve oyuncaklarını gören Elif ile Hanife'nin "Bunların hepsi bizim mi? Hepsiyle oynayabilir miyiz?" tepkisi ise herkesi duygulandırdı.
 

 

 

 

Yıldırım'da ikamet eden ve zor günler geçiren iki çocuklu Geyik ailesinin imdadına Yıldırım Belediyesi yetişti. Zor şartlar altında adeta harabeyi adlandırılan bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin evinin yenilenme çalışmaları başlatıldı. Bu süreçte aile, Yıldırım Belediyesi Aile Konağı'nda misafir edilerek her türlü ihtiyaçları karşılandı. Yeni evlerine kavuşmayı beklerken, pankreas tedavisi gören baba Munci Geyik hayatını kaybetti. Bu acı haber üzerine Baba Geyik'in, 'Ailemi rahat içinde evine yerleştirin' vasiyeti üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Yıldırım Belediyesi, 15 gün gibi kısa süre içerisinde, mutfaktan salona, banyodan odalarına kadar evi baştan aşağıya yenilerken, Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de evdeki eşyaları aldı.

"ACIMIZI UNUTTURDUNUZ"
Çalışmaların tamamlanmasının ardından, yetim kalan 6 yaşındaki Elif ve 4 yaşındaki Hanife, anneleri Fatma Geyik ile birlikte yenilenen evlerine yerleştirildi. Kısa süre içerisinde harabeden adeta küçük bir saraya dönüşen evi görünce göz yaşlarına hakim olmayan anne Fatma Geyik, "Zor günümüzde yanımızda olan, bizimle kederlenip acımızı bize unutturan, çocuklarımın yüzünü güldüren, babamızın vasiyetini yerine getiren Yıldırım Belediyesi'ne, Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye, bu süreç boyunca desteğini bizden hiç esirgemeyen, evlatlarıma kendi çocukları gibi şefkat ve merhamet gösteren Şükran Edebali'ye, Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ve tüm Yıldırım Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

BUNLARIN HEPSİ BİZİM Mİ?'
Evlerinin yeni halini görünce gözlerine inanmaya çocuklar ise duygularını, "Artık çalışma masamız var, oyuncaklarımız var, çok güzel elbiselerimiz var. Evimiz çok güzel olmuş. Çok mutluyuz. Bunların hepsi bizim mi? Teşekkür ederiz" dedi. Çocukların mutluluğu karşısında duygulanan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin eşi Şükran Edebali de, "Bu çocukları gülümsetmekten, onların mutluluğuna katkı sağlamaktan daha büyük bir mutluluk yok. Bundan sonra da ihtiyaç olduğu sürece her zaman ailemizin yanlarında olacağız" diye konuştu.

BABANIN VASİYETİ YERİNE GELDİ
Ailenin yaşadığı zorlukları duyunca vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, "Zor bir süreçten geçen ailemizi hemen sahiplendik. Evlerini yeniden yaparken maalesef Munci kardeşimizi kaybettik. Onun en büyük isteği, belki de son arzusu evlatlarının rahat içerisinde yeni evlerine kavuştuğunu görmekti. Biz bunu kardeşimizin bize vasiyeti olarak kabul ederek çalışmalarımıza daha da ehemmiyet gösterdik. Kısa süre içerisinde ailemizin evini yenileyerek, Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte onlara yeni bir ev kazandırdık. Bir yetimin başını okşamanın, cennetin kapılarını araladığına inanan bir itikadın mensubu olan bizler için bu mübarek günlerde yetimlerimizin acısını bir nebze de olsa azaltabilmekten, onların yüzünü güldürebilmekten daha büyük bir mutluluk yok. Derneğimizi ve emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Ailemiz bundan sonraki süreçte de hiç bir zaman yalnız kalmayacak. İhtiyaçları olduğu her anda yanlarında yanında olacağız" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

bursadabugun

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.