SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldıramazsınız!

Bursa’da FETÖ’cülerin avukatlığını yapan, yönetim kurulundaki FETÖ’cüleri himaye ettiği defaten deşifre olan, milleti ve partilileri ç

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldıramazsınız!
Bursa’da FETÖ’cülerin avukatlığını yapan, yönetim kurulundaki FETÖ’cüleri himaye ettiği defaten deşifre olan, milleti ve partilileri çileden çıkaran uygulamalarına devam eden AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, foyalarını ortaya çıkaran muhalif isimleri yıldırmak için bu kez de ihraç sopasını göstermeye kalktı. Bursa’da FETÖ’cülerin 20’den fazla dava açtığı, Torun’un da hedef aldığı gazeteci Nezir Asaroğlu, bu tür ayak oyunları ile yıldırılabilecek bir isim değil.

Bursa’da yanlış ve davaya zarar veren uygulamalarını gündeme taşıyan partililere adeta savaş açan ve görev yaptığı dönemde FETÖ’cülerin davalarını aldığı bilinen AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu’nu susturmak amacıyla partiden ihraç etmek için düğmeye bastı. Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi ve FETÖ ile mücadele sürecindeki etkin tavrıyla bilinen Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu’nu partiden atarak susturmaya çalışan Cemalettin Torun, bırakmak zorunda kalacağı koltuğundan ayrılırken sözüm ona intikam almanın peşine düştü.

ASAROĞLU’NU HEDEF SEÇTİ

Bursa’yı son referandum oylamasında en fazla oy kaybeden 6. İl durumuna düşüren Torun, kabahatini saklamak için bir süre önce kendisini eleştirenlere yönelik sosyal medyadan sürek avı başlatacağını açıklamıştı. İşte, Bursa hizmet beklerken milletten uzak kendi ve çevresinin işini takip ettiği eleştirilerinin ayyuka çıktığı Torun, yaptığı yanlışları ortaya seren Nezir Asaroğlu’nu hedef seçti. Torun başkanlığındaki AK Parti İl Yönetim Kurulu, parti tüzüğünün 11-7 maddesi gereğince Asaroğlu’nu tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kuruluna sevk etti. İl Disiplin Kurulu Başkanı Necati Çıbuk imzasıyla Asaroğlu’ndan 7 gün içerisinde cevap vermesi talebiyle savunması istendi.

KOLTUK SALLANIYOR

Torun’un 3 yıldır kendisini eleştiren Asaroğlu’nu neden bugünlerde hedef aldığı sorusunun yanıtını Gazeteci Asaroğlu sosyal medya hesabından şöyle açıkladı, “Neden bugün?  Öncelikle bu yazımı ihraç istemine imza koyan il yönetimindeki arkadaşların okumasını isterim.  Nasıl bir oyuna geldiklerini görsünler.  Hiç düşündünüz mü?  Nezir Asaroğlu'nu partiden atma çabası neden bugünlere denk geldi.  Oysa ben Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile ilgili eleştirilerimi yaklaşık 5 yıldır, Torun ile ilgili eleştirilerimi ise 3 yıldır aralıksız sürdürmekteyim. (Bana gönderilen belgeye ismi iliştirilen Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ı saymıyorum çünkü onun isminin sırf il yönetimindeki ikbal meraklısı tipleri korkutmak için ilave edildiği apaçık)  Durum böyleyken 5 yıldır harekete geçirilmeyen bu mekanizmanın bugün fitilinin ateşlenmesinin tek bir sebebi var.

“CEMALETTİN TORUN GİDİYOR”

Evet, tam da bunun ilanı.  Ben görevden alınıyorsam bunun karşılığında Nezir Asaroğlu'nu da partiden attıracağım.  Torun'un bu hareket tarzını zihnini kurcalayanlar çok iyi anımsayacaklardır.  15 Temmuz sonrası İl Başkan Vekili Abdullah Duman'ın 'devlet'in baskısı ile istifası alınırken aynı Cemalettin Torun yukarıda bahsettiğim refleks ile bunun karşılığında il yöneticisi Mehmet Karamanlı'nın da istifasını istemiş fakat sert kayaya çarpmıştı. Karamanlı görevi başında. Umuyorum AK Parti İl Disiplin Kurulu üyeleri de bu oyunun farkına varırlar ve hakkımızda kesinleşmiş hiçbir mahkeme kararı bulunmadığı gerçeğini de göz önünde tutarak bu yanlışa dur derler.”

Söz konusu ihtarnameyi sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Nezir Asaroğlu ise ağır bir dille eleştirdiği, AK Parti İl Başkanı Torun için şu ifadeyi kullandı: “FETÖ ile mücadelemiz ortadayken ve onlar için yolun sonu görünmüşken kifayetsiz muhteris Cemalettin Torun bizi partiden ihraç etmek için düğmeye basmış.”

İL BAŞKANI SIFATIYLA FETÖ’CÜLERİN DAVASINA BAKTI

Cemalettin Torun’un hedef aldığı Şehir Gazetesi Sahibi Asaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canını ortaya koyarak mücadele ettiği FETÖ ve yapılanmasıyla ilgili yaptığı haberlerle tanınıyor. Asaroğlu, mücadelenin bayraktarlığını yapmak yerine sessiz kalarak hatta davalarını alarak destek olduğu FETÖ’cülerle ilişkilerini deşifre ettiği için son 3 yıldır AK parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un bir numaralı hedefi oldu. Asaroğlu FETÖ ile mücadele ederken Torun, davalara bakarak cüzdanını kabartmayı sürdürdü. Asaroğlu, sosyal medya hesabından bu durumlu da paylaştı. İşte o paylaşım; “Biz 17/25 sonrası FETÖ’cülerin bize karşı açtığı 20’ye yakın dava ile boğuşurken O il Başkanı sıfatı ile FETÖ’cülerin davalarını alarak işkembesini genişletiyordu. ( bknz http://www.star.com.tr/…/bursa-ak-partide-paralel-skandal-ha…/) Şuan Bursa’da görülmekte olan birçok FETÖ davasında gazetemizin yayınları delil olarak iddianamelerde yerini almış. Yine o günlerde ısrarla FETÖ mücadelesinde neden suskunsunuz başta il yönetiminizde yer alan FETÖ’cü dernek yöneticilerini ve belediyelerde üst düzey FETÖ’cü yöneticileri görevden alın ısrarlarımıza bizi fitne çıkarmakla suçluyorlardı… 15 Temmuz’da haklı çıktık ve işaret ettiğimiz FETÖ’cüler onursuzca “Devlet” tarafından kulaklarından tutulup kapının önüne konuldu… Tüm bu gerçekler ve mücadelemiz ortada iken ve onlar için yolun sonu görünmüşken kifayetsiz muhteris Cemalettin Torun bizi partiden ihraç etmek için düğmeye basmış. Oy çokluğu ile alınan kararı oy birliği ile alınmış gibi göstererek üstelik… Stajyer avukatı Özgeriş’e hazırlattığı ısmarlama raporun içeriğini, kime nasıl hakaret ettiğimizi henüz öğrenemedik. Bursa adliyesinde hakkımızda kesinleşmiş tek bir hakaret davaları yokken bu uydurma raporları ile nereye varacaklar hep birlikte göreceğiz… Not: Torun’un davasını aldığı FETÖ’cü  iş adamı Selahattin Çelik 15 Temmuz sonrasında tutuklandı.”

ASAROĞLU REİS’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Gazeteci Nezir Asaroğlu, giderayak intikam almak için kendisini partiden attırmaya çalışan Cemalettin Torun’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı; “Bizi susturmaya çalışanlara şu satırları hatırlatsak yeter mi?  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gençler sakın kula kul olmayın. Sakın makam mevki sahiplerinin önünde eğilmeyin; ister cumhurbaşkanı olsun ister başbakan olsun, ister sermaye babaları olsun, ister para babaları olsun. Bilesiniz ki rızkın sahibi olan Allah’tır. Tabii ki biz rızkımızın peşinde koşacağız, zaten koşmadan o kapılar açılmaz. Arayacağız ve bulacağız. Ama şunu bilelim ki eğilmek dalkavukluğu getirir ve bu milletin gençlerine asla dalkavukluk yakışmaz, yaraşmaz” dedi.”

SUSTARAMAZSINIZ, YILDIRAMAZSINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve davasına sıkı sıkı bağlı olan Nezir Asaroğlu, davasına üyelikle bağlı bir isim değil. Ömrünü memleket millet davasına adamış, bu yolda gözünü budaktan sakınmamış bir isim olan Asaroğlu, davasına sahip çıkarken hakkında onlarca açılan davaya, saldırıya, tehdide boyun eğmemiş, hak bildiği yolda ilerlemiş bir isim. Bugün varlığını ve servetini siyasete, oturduğu koltuğa borçlu olanların,  bu davaya ve bu yürekli yürüyüşe çıkan Asaroğlu ve Şehir Gazetesi’ni ne susturmaya ne yıldırmaya gücü yetmez. Yetmeyecek. Koltuğa değil davaya sahip çıkanlar bu kutlu yürüyüşte her zaman var olmaya devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.