SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi atık yağları ekonomiye kazandırıyor

Bursa Yıldırım Belediyesi, atık yağları geri dönüştürerek ekonomiye geri kazandırıyor. Toplanan 19 bin 965 kilogram bitkisel atık yağ başta b

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi atık yağları ekonomiye kazandırıyor
Bursa Yıldırım Belediyesi, atık yağları geri dönüştürerek ekonomiye geri kazandırıyor. Toplanan 19 bin 965 kilogram bitkisel atık yağ başta biodizel yakıt olmak üzere kimya endüstrisinde kullanılıyor.
 

 

Çevre dostu belediye olarak bitkisel yağ atıklarının toplanmasının önemine değinen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Su ve toprağa karışan bitkisel yağ atığı çevreye ciddi zararlar veriyor. İçme suyuna karışması halinde insan sağlığını tehdit edecek duruma geliyor." dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YEŞİL VE TEMİZ YILDIRIM'

Çevreyi korumanın başlıca yolunun doğal kaynaklara sahip çıkmaktan geçtiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, şunları kaydetti: "Türkiye'de her yıl yaklaşık 1.7 milyon ton bitkisel yağ tüketiliyor. 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunukirletebiliyor. Yapılan araştırmalarda atık su kirliliğinin yüzde 25'ini yağ atıkları sebep oluyor. Bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek için bitkisel yağ atıklarını bilinçli bir şekilde topluyor, geri dönüşüme kazandırıyoruz" diye konuştu. Geri dönüşümün tüm insanlık adına hayati bir konu olduğunu da aktaran Başkan Edebali, "Dönüşüm alanında öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Doğal kaynakların heba edilmeden kullanılması, geri dönüşüme önem verilmesi asli hizmetlerimizden ziyade gelecek nesillere olan borcumuzdur. Yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir. Yaşanabilir şehirYıldırım hedefini de bu doğrultuda gerçekleştireceğiz."

 

BİODİZEL YAKIT KAYNAKLARI KORUYOR

Yapılan bilinçlendirme çalışmaları sayesinde enerji tasarrufunun sağlanmasının yanında doğaya bırakılan atık miktarında da önemli azalmalar gözlemleniyor. Geri dönüştürülen bitkisel yağlardan endüstride sabun, stearin ve biyodizel ürünler elde ediliyor.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.