SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi İzcilik Kampına yoğun ilgi

Yıldırım Belediyesi’nin Alaçam köyünde düzenlediği izcilik kampı büyük ilgi görüyor. Bu yaz 500 öğrenci hedefiyle başlayan kamp gele

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi İzcilik Kampına yoğun ilgi
Yıldırım Belediyesi’nin Alaçam köyünde düzenlediği izcilik kampı büyük ilgi görüyor.
Bu yaz 500 öğrenci hedefiyle başlayan kamp gelecek yıllarda da düzenlenecek. Kampa 5, 6 ve 7. sınıfı tamamlamış öğrenciler katılıyor. İlk 3 dönemi erkek öğrencilere ve son 2 dönemi kız öğrencilere yönelik olan kampta öğrenciler okçuluk, binicilik, bisiklet, doğa yürüyüşü, oryantiring gibi spor faaliyetleri yapıyor. Ebru gibi geleneksel sanatlar da öğretiliyor.
Kamp ateşini yakan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kampta çocukların yeni arkadaşlıklar kurarak unutulmaz tecrübeler yaşadığını söyledi. Teknoloji bağımlılığından uzak kalan gençlerin sporun yanı sıra geleneksel sanatları da icra ettiğini söyleyen Edebali, “Kampımızda eğitim alan çocuklarımız milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek toplumda tam anlamıyla donanımlı fertler haline gelecek. Çocuklarımız kampta geçirdikleri süre boyunca doğayla iç içe bir şekilde hayatı deneyerek ve yaşayarak öğreniyorlar. Bu esnada hava şartları gibi zorluklarla mücadele ederken doğanın korunduğunda ne kadar uysal, zarar verildiğinde ise ne kadar hırçın olduğunu yakından takip ediyor. Bu yaptığımız çalışma çocuklara ve gençlere yapılan yatırımın en güzel örneklerinden biridir” diye konuştu. Başkan Edebali’nin eşi Şükran Edebali de izci öğrencilerle ok attı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.