SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi mutluluğu paylaşıyor

Yıldırım Belediyesi vatandaşların acı ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Evlendirme Memurluğu, bu mev

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi mutluluğu paylaşıyor
Yıldırım Belediyesi vatandaşların acı ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya devam ediyor.
Yıldırım Belediyesi Evlendirme Memurluğu, bu mevsimde yoğunlaşan nikah törenlerine yetişmek için büyük çaba harcıyor. Evlilik ve düğün hazırlığı yapan çiftlerin sayısının haziran, temmuz ve ağustos döneminde daha da arttığı Yıldırım’da 1 Hazirandan bugüne bin 35 çift nikah masasına oturdu. 1 Ocak 2015’ten bugüne nikahı kıyılan çift sayısı ise 2402. Günlük ortalama 20 çiftin nikah masasına oturduğu Yıldırım’da sene sonuna kadar 4 bin 500 nikâh kıyılması hedefleniyor.

Vatandaşların bu mutlu günlerinde yanlarında olmaya çalışan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, nikah ve düğün törenlerine katılarak genç çiftlerin mutluluklarına ortak oluyor. Programı dâhilinde nikahların birçoğuna katılarak çiftlerin nikahını bizzat kıyan Edebali, mutluluklarına ortak olduğu genç çiftlere nasihatte de bulunuyor. Yeni çiftlere evlilik cüzdanlarını takdim eden Edebali, ailenin toplumun çekirdeği olduğunu ifade ederek, “Ailelerimiz güçlü olursa toplumumuz da güçlü olur. Çünkü ailelerimiz toplumumuzun temel taşıdır. Gelecek nesillerimizin de aile bağlarına sahip çıkmasını istiyoruz” diyerek ‘Yeni Yıldırım’ı sevgi, saygı ve dayanışma üzerine inşa ettiklerinin altını çizdi.

Öte yandan Bursa’da yabancı uyrukluların nikahını sadece Yıldırım Belediyesi Evlendirme Memurluğu kıyıyor. 1 Ocak 2015’ten beri 143 yabancı uyruklu çiftin nikahını Yıldırım Belediyesi memurları kıydı. Ayrıca sosyal belediyeciliğe önem veren Yıldırım Belediyesi, evlenen çiftleri bu mutlu günlerinden sonra da unutmuyor. Belediye tarafından çiftlerin evlerine tebrik mektupları gönderilirken, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, Yıldırım Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nun Facebook sayfasından evlenen çiftlere tebrik mesajları yayımlıyor. Sosyal belediyecilik adına uygulanan bir diğer hizmet de çiftlerin evlilik yıldönümleri ve doğum günlerinde cep telefonlarına tebrik mesajı atılması. 1 Ocak 2015’ten bugüne 23 bine yakın evlilik tebriği mesajı, 30 bine yakın da doğum günü mesajı atıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.