SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının barınması ve tedavisinin yanı sıra sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşmasını da sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor
Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının barınması ve tedavisinin yanı sıra sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşmasını da sağlıyor. Sahiplendirme kampanyası kapsamında 730 sokak hayvanı yeni yuva sahibi oldu.
Sokak hayvanlarının özellikle tedavisi ve sahiplendirilmesi konusunda duyarlı çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, tüm canlıların yaşama hakkına saygı duyan anlayışla çalışmalar yürütüyor. Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne gelen sahipsiz hayvanlar burada uzman veteriner hekimler tarafından muayeneden geçirilirken, tedaviye ihtiyacı olan canlılara derhal müdahale ediliyor. Ardından hem iç hem dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Sağlığına kavuşturulan ve kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ise tamamen ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor. Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme kampanyası kapsamında 2018 yılının ilk sekiz ayında 730 sokak hayvanı yeni yuva sahibi yaptı. Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde 4 bin 63 tedavi  yapıldı.


"BİZLERİN YAPACAĞI BİR KAP İYİLİK ONLAR İÇİN ÇOK BÜYÜK"
Yıldırım Belediyesi olarak sokak canlılarının sahiplendirilerek birer yuva bulması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, bunun yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler. Bu kapsamda Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimizde hayvanlarımıza şefkatle bakıyor, duyarlı hemşehrilerimizin el uzatmasıyla sevimli dostlarımıza yeni yuva buluyoruz” dedi. Sıcak havalardan ötürü sokak canlılarının su bulmakta zorlanmaları nedeniyle sevimli canlıların suya ulaşmaları konusunda Yıldırımlıları desteğe çağıran Başkan Edebali, “Yaz aylarıyla beraber yükselen sıcaklarda sevimli dostlarımız yaşamın kaynağı olan suyu bulmakta zorluk yaşıyorlar. Bu doğrultuda bizler yerel yönetim olarak muhtarlıklarımız aracılığıyla su kapları dağıtırken ve muhtelif bölgelerde su odakları oluştururken, vatandaşlarımız da evlerinin önüne su kabı koyarak sokak canlıları için büyük bir iyilik yapmış olurlar. Bizlerin yapacağı bir kap iyilik onlar için çok büyük olur. Birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın şehri Yıldırım’da insanlarımızın birbirine gösterdiği sıcak duyguları, şehrimizin ayrılmaz parçaları olan sokak canlılarına da göstereceğine eminim” diye konuştu. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.