SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmadı

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması, barınması ve tedavisini sağlarken, sevimli canlıları sahiplendirerek yeni sıcak yuva

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2018 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2018 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmadı
Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması, barınması ve tedavisini sağlarken, sevimli canlıları sahiplendirerek yeni sıcak yuvalarına kavuşmasını sağlıyor.
İlçedeki sokak hayvanlarının da şehrin bütününü tamamlayan unsurlardan olduğu yaklaşımıyla hareket eden Yıldırım Belediyesi, bu canlıların korunması ve tedavisi konusunda titiz çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Cumalıkızık’ta bulunan Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde son dört buçuk yılda 33 bin 253 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 4 bin 77 hayvan da sahiplendirilerek yeni yuvalarında hayvansever dostlarının şefkatine teslim edildi. Sokaklardan 18 bin 419 sahipsiz hayvan toplanırken, tedavi ve kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edildikten sonra iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılarak 10 bin 200 kısırlaştırma işlemleri uygulandı. Öte yandan 124 okulda, sokak hayvanlarının yaşama haklarına saygı duyarak savunmasız canlıları korumak amacıyla düzenlenen seminerlerde öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı.

25 BİN 680 ZİYARETÇİ AĞIRLADI
Öte yandan özellikle kış aylarında beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanlarının bu sorununun önüne geçmek adına ilçe sınırları içerisinde belirli noktalarda yemleme çalışması yapıldı. Kuş ve kedi evleri ile hayvanların barınma sorunlarını da ortadan kaldıracak çalışmalar yapan Yıldırım Belediyesi, toplamda 123 kuş evi, 110 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 8 beslenme odağı ve 28 su odağı ilçenin belirli bölgelerine yerleştirdi. Mevsim koşullarına göre soğuk ve sıcak havalar nedeniyle beslenme ve su ihtiyacını karşılamakta zorlanan hayvanlar için özel hazırlanan binlerce su kabı da muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılırken muhtelif yerlere yem bırakıldı. Ayrıca geride kalan dört buçuk yılda Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ni 25 bin 680 hayvansever ziyaret etti.

DUYARLILIK VURGUSU
Doğanın tüm canlıların ortak yaşam alanı olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, sahipsiz sokak hayvanlarını belediyemizin Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Kış aylarında sevimli dostlarımızın kolayca yiyecek bulabilmesi adına çalışmalar gerçekleştirerek aç ve susuz kalmamaları için ilçemiz sınırları içerisinde kedi ve köpek beslenme odakları oluşturarak ekiplerimizce rutin olarak bu bölgelere su ve yiyecek takviyesinde bulunuyoruz. Ayrıca Yıldırımlı hemşehrilerimizden yiyeceklerini çöpe atmak yerine beslenme odaklarımıza bırakarak kış aylarında beslenme zorluğu çeken hayvanlarımıza yardımcı olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

SAHİPLENME ÇAĞRISI
İlçe sakinlerine sevimli dostları sahiplenme çağrısı yapan Başkan Edebali, “İnsanlar satın aldıkları can dostlarını sokağa terk ederek bu canlıları türlü zorluklarla baş başa bırakıyor. Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak, bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturuyoruz. Özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetiştirilmeleri, duyarlı toplumun iyi birer bireyi olmaları için çok önemli. Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, satın almak yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler. Barınağımızın kapısı her zaman hayvansever dostlarımıza açık. Unutulmamalıdır ki bu canlılar bizden yalnızca şefkat bekliyor” ifadelerini kullandı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.