SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi yürekleri ısıtıyor

İnsanı merkeze alan sosyal belediyecilik yaklaşımına yeni bir soluk getiren Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal donatılarla ş

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2018 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi yürekleri ısıtıyor
İnsanı merkeze alan sosyal belediyecilik yaklaşımına yeni bir soluk getiren Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal donatılarla şehrin vizyonunu değiştiriyor.

Sosyal Belediyecilik kapsamında yaptığı yardım ve desteklerle vatandaşların gönüllerine dokunan Yıldırım Belediyesi, ihtiyaç sahipleriyle maddi durumu iyi olanların arasına gönül köprüsü kurarak geride kalan dört buçuk yılda, anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan 71 bin 707 adet 'Sosyal Kart'ı, maddi durumu iyi olmayan ailelere teslim ederek mutfak alışverişlerine destek sağladı. Paylaşım Atölyesiyle de 13 bin 858 kişiye giysi, bin 281 kişiye eşya, 13 bin 235 öğrenciye kırtasiye desteği sağlayan Yıldırım Belediyesi, hediye ettiği tekerlekli sandalye ile 106 engelli vatandaşın yüzünü güldürdü. Öte yandan soğuk kış aylarında ilçe sakinlerinin zor durumda kalmaması için 686 aileye soba yardımının yapıldığı Yıldırım’da, dezavantajlı 2 bin 474 çocuk sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımını attı.

‘YÜZLERDE TEBESSÜM OLUYORUZ’
Paylaşmayı seven, dayanışma içinde olan bir belediye anlayışıyla hizmetlerini yürüttüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da sosyal belediyecilik hizmetlerimizi, insanlarımıza hakkaniyetle ulaşmayı amaçladığımız bir çalışma alanı olarak görüyoruz. İhtiyaç sahiplerini beklemeden Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğümüzdeki çalışma arkadaşlarımızla kendilerine ulaşıyoruz. Yardım konusu insanların ihtiyaçlarını giderme hususunda hassas olunması gereken bir çalışma yapmayı gerektiriyor. Ayrıca adaletli olma ve ihtiyacı olanların hakkını savunma hususunda tespit edilen ya da başvuru yapan hemşehrilerimizin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı hakkında tahkikat gerçekleştiriyoruz. İnançlarımız ve değerlerimizden, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın duygularını zedelemeden yardımlaşma yapılmasını öğrendik. Veren el ile alan el arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Bir taraftan insanlarımızın eksiklerini gidermeye çalışırken, diğer taraftan da toplumdaki dayanışma ve kardeşlik duygusunu pekiştiriyoruz” ifadelerini kullandı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.