SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi'nden 'dönüşüm' şampiyonlarına ödül

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, YARIM TON ATIK PİL TOPLAYARAK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRAN PEYAMİ SAFA ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi'nden 'dönüşüm' şampiyonlarına ödül
 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yarım ton atık pil toplayarak geri dönüşüme kazandıran Peyami Safa Ortaokulu öğrencilerini ödüllendirdi. 

 

 
Yıldırım Belediyesi’nce düzenlenen atık pil toplama kampanyasında, Peyami Safa Ortaokulu, 514 kilogram pil toplayarak önemli bir başarıya imza attı. Kampanyaya verdiği destekle ilk sırada yer alan Peyami Safa Ortaokulu öğrencileri ve okul müdürü Zafer Altınkaynak ile bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin çalışmasının bugünden ziyade gelecekle ilgili olduğunu vurgulayan Edebali, “Biliyorsunuz tabiat sınırsız değil. Bundan dolayı kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız. Geri dönüşüm çalışmaları bunun için hayati öneme sahip. Toplanan bir ton ambalaj atığı 17 ağacı kurtarırken, geri dönüşüme kazandırılan bir litre yağ, 1 milyon metreküp suyun kirlenmesini önlüyor. Yine sizin topladığınız pillerin sayesinde, toprağın ve yer altı sularının zarar görmesinin önüne geçiliyor. Siz çevremizi korumak için üstlendiğini görevi başarıyla yerine getirdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum ve gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.
Programın sonunda öğrencilere Yıldırım belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.