SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi'nden kitap bağışı

YILDIRIM BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜREL HİZMETLERİ İLÇE SINIRLARINI AŞARAK ERZİNCAN’DAKİ ÖĞRENCİLERE VE AKÇAKALE’DEKİ ASKERLERE ULAŞTI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2015 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2015 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi'nden kitap bağışı
Donanımlı bireyler yetişmesi için ilçede kültür atağı başlatan ve önemli şair, yazar, akademisyenlerle birlikte çok sayıda tiyatro oyununu vatandaşlar ile buluşturan Yıldırım Belediyesi, yardım elini bu sefer Erzincan'ın Tercan ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçelerine ulaştırdı.
 

 

Yıldırım Belediyesi’nin kültürel hizmetleri ilçe sınırlarını aşarak Erzincan’daki öğrencilere ve Akçakale’deki askerlere ulaştı. Biletleri ücret yerine kitap karşılığı verilen Marko Paşa müzikalinde toplanan kitaplar Erzincan’ın Tercan ilçesi Mehmet Kutsi Beğdeş İlkokulu öğrencilerine gönderildi. Kendilerine yapılan bu yardım karşısında çok mutlu olduklarını söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Alparslan Cihan yaptığı açıklamada, “Sesimize kulak vererek okul kütüphanemizi zenginleştiren Yıldırım Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın öğrenme ve öğretme seviyesine ulaşmasında verdikleri eğitim mücadelesine katkılarınız unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 
HUDUT BOYUNDAKİ ASKERLER DE OKUYACAK
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktada görev yapan Yüzbaşı Erol Demir’in kahraman Mehmetçiklerin kendilerini geliştirmeleri için Yıldırım Belediyesi’nden yaptığı kitap yardımı ricası da yanıtsız kalmadı. Belediye personeli, kendi aralarında bir yardım kampanyası başlatarak kolilerce kitap topladı ve bu kitaplar sınırda zor şartlar altında vatani görevlerini yapan askerlere gönderildi.
Gençlerin geleceğe daha donanımlı ilerlemeleri için sosyal ve kültürel faaliyetler yürüttüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizim önceliğimiz geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımız. Amacımız hepsinin okuyan bireyler olarak yetişmeleri ve bizden devralacakları bayrağı bir adım daha öteye taşıyabilmeleri” dedi.
Yıldırım'dan Erzincan'a ve Akçakale’ye ulaşan kardeşlik köprüsünün temellerini attıklarını da söyleyen Başkan Edebali, “Erzincan’ın Tercan ilçesindeki yavrularımız ve Akçakale’de vatanımızı koruyan kahraman askerlerimizin kitap istekleri karşısında sessiz kalmamız mümkün değildi. Yıldırım Belediyesi olarak nerede bir ihtiyaç sahibi varsa ona yardıma hazırız” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.