SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi'nden 'vefa iftarı'

Yıldırım Belediyesi’nin 29. kuruluş yıldönümü, ilçenin eski belediye başkanları, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve belediye çalış

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi'nden 'vefa iftarı'
Yıldırım Belediyesi’nin 29. kuruluş yıldönümü, ilçenin eski belediye başkanları, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının katıldığı geleneksel iftar yemeğinde kutlandı.
 

 

 

 

 

 

Yunus Emre Spor Kompleksi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ev sahipliğinde düzenlenen iftara; Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Gencer, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, eski bakan ve milletvekili Turhan Tayan, eski Vali Yardımcısı Yunus Çetin Kadiroğlu, Saadet Partisi MYK Üyesi Sait Selim Terzioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti, CHP, MHP, DSP, SP eski ilçe başkanları ile Yıldırım Belediyesi personeli ve aileleri katıldı. 29 yıllık tarihi boyunca Yıldırım Belediyesi’ne emeği geçenlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da taş üstüne taş koyan, ilçenin geleceği için iyi bir sözü bulunan herkese vefa borcumuz var. Yıldırım, hepimizin ortak paydasıdır. Bursa’nın kapısı Osmanlı’nın tapusu olan Yıldırım, doğası, kültürel zenginlikleri ve tarihi ile gerçek bir hazine. Bu gün bu hazinenin korunması, güzelleştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için emek harcayanlarla aynı sofrada ekmeğimizi paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

 

YILDIRIM İÇİN BÜYÜK RİSKLER ALIYORUZ

 

Yıldırım’ı geçmişten aldığı güç ile yarınların şehri haline getirmek için kendilerini vakfettiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Biz Yıldırım’ı dünün mirası olduğu kadar yarının emaneti olarak görüyor ve geleceğin Yıldırım’ını inşa etmek adına büyük riskler alıyoruz. Yıldırım’ın tamamına yakınının imar planlarını değiştiriyoruz. Yıldırım Han Beldesi’nin hizmet ordusuyla sosyal donatı alanları, engelli yaşam merkezleri, gençlik merkezleri, tematik parklar, şehir meydanları, kültür merkezleri, sosyal tesisleri, kentsel dönüşüm alanları ile Yıldırım’ın geleceğini inşa ediyoruz” diye konuştu.

 

SADECE KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ

 

Yeni Yıldırım’ı inşa ederken hiç bir kurum ve kuruluşla rekabet etmediklerine de işaret eden Başkan Edebali, “Biz, daha iyi, daha yaşanabilir bir Yıldırım ve daha mutlu bir Yıldırımlılar için sadece kendimizle yarışıyoruz. Eğer bugünümüz dünden iyiyse başarılıyız demektir. Ancak bununla da yetinmiyoruz. Nasıl bugünün dünden iyi olması için çalışıyorsak, yarınlarında bu günlerden çok daha iyi olması için yoğun bir mesai sarf ediyoruz. Bu düşünce etrafında kenetlenerek Yeni Yıldırım için gecesini gündüzüne katarak birlikte çalıştığımız, adeta bir kader ortaklığı kurduğumuz çalışma arkadaşlarıma, katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

 

Yıldırım’a geçmişte ve bugün hizmet edenlerle bir sofrada buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da “Yıldırım değişiyor, gelişiyor. Adeta kabuğunu kırıyor.  Kısa süre öncesine kadar, kaçak yapılaşmayla, aşırı göç ile anılan Yıldırım, şimdi kentsel dönüşümle, şehir meydanları ile spor kompleksleriyle, kültür sanat etkinlikleri ile konuşuluyor. Bunu sağlayan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum” dedi. Düzenlediği ‘vefa iftarı’ndan dolayı Başkan Edebali’ye teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise “Yıldırım’ı farklı yapan bu birlik beraberlik ruhu. Bu ruh bize çok daha büyük başarılar kazandıracak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.