SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım, Büyükşehir'le Yeşilleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yavuzselim, Eğitim, 152 Evler ve Sağlık Parkı’nın ardından yapımı tamamlanan Şirinevler Parkı’nı da hizme

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2013 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2013 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım, Büyükşehir'le Yeşilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yavuzselim, Eğitim, 152 Evler ve Sağlık Parkı’nın ardından yapımı tamamlanan Şirinevler Parkı’nı da hizmete açtı. 


Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi amacıyla kent merkezindeki kişi başına düşen ‘düzenlenmiş yeşil alan’ miktarını artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu dönem kente kazandırılan yaklaşık 2 milyon metrekarelik yeşil alan çalışmaları arasında yer alan 6 bin 300 metrekarelik Şirinevler Parkı’nı da hizmete açtı. Şirinevler Mahallesi Meydanı’nda, inşaatı devan eden merkez camii yanındaki alan içinde basketbol sahası, yürüyüş yolları, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun gruplarının da bulunduğu bir parka dönüştürüldü. Parkın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile çok sayıda davetli katıldı.

YILDIRIM GİDEREK YEŞİLLENİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yoğun yapılaşmanın olduğu tüm bölgelerde yeşil alan ve park düzenleme çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, Yıldırım’da da ‘düzenlenmiş yeşil alanların’ yetersiz olduğunu söyledi. Yıldırım’da bugüne kadar hayata geçirdikleri Yavuzselim, Eğitim, Zafer, 152 Evler, Sağlık Parkı ve çalışmaları devam eden Vakıf Kent Parkı projesi ile mevcut düzenlenmiş yeşil alan miktarının ikiye katlandığını ifade eden Başkan Altepe, Şirinevler Parkı’nın da bölge halkının taleplerine cevap veren ve bölgeye değer katan bir proje olduğunu kaydetti. Ulaşımdan tarihi ve kültürel mirasa, spordan yeşil alan düzenlemesine kadar Yıldırım’da önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden
Başkan Altepe, kentin doğusunun da en az batısı kadar gelişmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını vurguladı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Başbakanından mahalle temsilcisine kadar sergilenen uyum içindeki çalışmalar sayesinde Türkiye’de yaşanan dönüşümün Yıldırım’da ve Şirinevler Mahallesi’nde de sergilendiğini vurguladı.
Şirinevler Mahallesi Muhtarı Süleyman Öztürk de mahallesine kazandırılan park nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.