SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım, geleceğe dokunup geçmişini koruyacak

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım, geleceğe dokunup geçmişini koruyacak
dönüşümKentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İtalya’da düzenlenen Venedik Bienali’ne katılan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş olan şehirlerin atmış olduğu adımlar bizim daha bilinçli olarak yola devam etmemizi sağlayacak. Bu sebeple İtalya’da düzenlenen Venedik Bienali’ne katıldım. Konunun uzmanları ile bir araya gelerek kentsel dönüşüm için etüt çalışmalarımıza da hız katmış olacağız” dedi.

100 YILI PLANLAMAK İSTİYORUZ

Kentsel dönüşümü başarmış şehirlerden avantajlı yanlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm konusunda başarı sağlayarak atılım yapmayı başarmış şehirler, dönüşümü 100 yıl öncesinin teknolojisi ile hayata geçirdiler. Bizim avantajımız ise ileri teknoloji kullanarak daha yaşanabilir bir şehir kurmaktır. Biz 5 sene içinde Yıldırım’ın en az 100 yılını planlamak istiyoruz. Geleceğe dokunan; ama geçmişinin zenginliklerini de koruyan bir şehir hayal ediyoruz” diye konuştu.

EKSİĞİMİZ YOK

Kentsel dönüşümü başarmış şehirlerin çalışmalarını inceleyerek, ilgili kişilerle fikir alışverişinde bulunduğunu ifade eden Başkan Edebali, “Yıldırım’ın kentsel dönüşümü başarmaması için bir neden yok. Başarmış olan şehirlerden de eksiğimiz yok hatta fazlamız var. Halkımızla güç birliği içinde ilçemizde dönüşümü başaracağız” şeklinde konuştu. Dönüşümü hayata geçirmiş şehirlerde halkın katılımının sağlanmış olduğuna dikkat çeken Başkan Edebali, “Halkımızla istişare içinde olarak, onların da rızasını alarak bu dönüşümü başarmak istiyoruz. Yıldırım, halkından alacağı güçle geleceğe emin adımlarla yürüyecektir” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.