SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım ödüle doymuyor

  Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi, ortaya koyduğu projelerle ödül üstüne

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım ödüle doymuyor
 

Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi, ortaya koyduğu projelerle ödül üstüne ödül alıyor. Yıldırım Belediyesi Arabayatağı Pazar Yeri projesi, gayrimenkul sektörünün en önemli yarışması “Sign Of The City Awards 2017”de ‘Kent ve Mimarlık Kategorisi’nde devam eden projeler arasında ‘En İyi Mimari Tasarım (Kamu)’ ödülüne layık görüldü.

Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak vizyon projeleri nitelikli sosyal donatı alanlarıyla destekleyen Yıldırım Belediyesi, ortaya koyduğu başarılı çalışmalar ile dikkatleri üzerine toplarken ulusal bazdaki marka değerini yükseltmeye devam ediyor. Gayrimenkul sektörünün ‘oscarları’ niteliği taşıyan Sign Of The City Awards 2017’de Arabayatağı Pazar Yeri, Sular Vadisi ve Anıt-Savaş Müzesi projeleri ile finale kalan Yıldırım Belediyesi, bir kez daha Bursa’nın parlayan yıldızı oldu.

SİGN OF THE CİTY AWARDS 2017 YILDIRIM’IN

İstanbul Hilton Bomonti Otel’de düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli kamu ile özel sektör temsilcilerinin projeleriyle yer aldığı 5 kategori ve 24 dalda 79 projenin boy gösterdiği final yarışmasında ‘En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ dalında Arabayatağı Pazar Yeri ve Anıt-Savaş Müzesi, ‘Kent ve Mimarlık Kategorisi En İyi Mimari Tasarım (Kamu)’ dalında yine Arabayatağı Pazar Yeri ve Anıt-Savaş Müzesi ile ‘En İyi Kentsel Tasarım’ dalında Sular Vadisi yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı ödül töreninde mimarisindeki yenilikçi tasarımı ile çevresinde öne çıkan, işlevsel özelliği kadar sosyal bir buluşma mekanı oluşturan, farklılaşan bir proje olması nedeniyle ‘Kent ve Mimarlık Kategorisi En İyi Mimari Tasarım (Kamu)’ dalında Arabayatağı Pazar Yeri projesi Sign Of The City Awards 2017 ödülünün sahibi oldu.

“PROJELERİMİZ DEĞERİNİ BULUYOR”

Ödül törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şehirler için planlanan projelerin temel nitelikler barındırması durumunda başarılı olabileceğini hatırlatarak, “Bu kriterlerin arasında bilimsellik, özgün tasarım, objektif bakış açısı ve standartları bizi biz yapan özellikleri taşımalı. Kültürümüze, değerlerimize, mimari anlayışımıza uygun projeler hayata geçirmeliyiz. Bu çalışmaları yaptığımız zaman sürdürülebilirliği, erişilebilirliği sağlayabiliriz. Yıldırım Belediyesi olarak ürettiğimiz hizmetler ve tasarladığımız projelerde tüm bu kriterlere yer veriyoruz. Bizler şehrimize değer katmak için projeler hazırlarken, birilerinin de üçüncü göz ve gözlemci olarak bunları değerlendirmesi çok anlamlı” dedi.

”YILDIRIM GÜVEN VERİYOR”

Gayrimenkul sektörünün en önemli yarışmasında üç projeyle finale kalmak ve bu başarıyı ödülle taçlandırmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Türkiye çapında bu kadar önemli kamu ve özel sektör projesinin yer aldığı yarışmada Arabayatağı Pazar Yeri, Sular Vadisi ve Anıt-Savaş Müzesi ile finalde yer almak yapmış olduğumuz hizmetlerde doğru kararlar aldığımızın bir yansıması. Şehrimizin üç projesinin finalist olması, hem de Arabayatağı Pazar Yeri projemizin, Türkiye’nin en önemli çalışmalarının yer aldığı yarışmada ödüle layık görülmesi, doğru tasarımlar yaptığımızın göstergesi olurken bizleri de oldukça mutlu etti. Bu ödülün kazanılmasında başta Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzde çalışan arkadaşlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimiz adına umut verici örnekler Yıldırım’da çoğalmaya başladı. Yıldırım güven veriyor. Yıldırım Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar gün geçtikçe başarılarına bir yenisini ekliyor. Ödülümüzün Yıldırım’a ve Bursa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Edebali, projeleri Şehir’e anlattı!

Bursa Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu ve Şehir Gazetesi çalışanlarını ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtirken, Mevlana mahallesinde kabası tamamlanan inşaatların Temmuz ayında anahtarlarının teslim edileceğini söyledi. Yıldırım Belediyesi olarak kurdukları Yeşil Yıldırım şirketinin büyük dönüşüm alanlarında mülk sahipleriyle anlaşacağını anlatan Edebali, “Yeşil Yıldırım şirketimiz mülkiyet sahipleriyle anlaşacak. Şirket aracılığı ile bankalardan kredi sağlanacak. Projeler yapıldıktan sonra 300-500 konutluk bölümler halinde alt taşeron diyebileceğimiz müteahhit firmalara işi dağıtacak” dedi. Edebali, Yeşil Yıldırım şirketinin halen anlaştığı parsellerde 300-400 konutun üretimine başlayacağını belirterek, bu çalışmayı bir sonraki etabın bir hazırlığı olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Edebali, belediyenin mülkiyetindeki alanlarda şirketin projeler yapmayı sürdüreceğini de ifade etti.

MEVLANA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Mevlana Mahallesi’nde planlanan alışveriş merkezinin projelerinin tamamlandığını anlatan Edebali, müteşebbislerle görüşmelerin devam ettiğini, yakın bir zamanda işin sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti. Yıldırım Belediyesi’nin rezerv alanı olan Samanlı’da 480 hektarlık arazinin 100 hektarının taşkın alanı olduğunu, buraya 700 yataklı bir de hastane planlandığını anlatan Edebali, kalan alanın Yıldırım’ın rezerv alanı olduğunu, bu bölgenin ticaret ve konut alanı olarak projelendirerek Haziran’da burada da çalışmalara başlayacaklarını aktardı.

FAİZSİZ KREDİ GELİYOR

Önceki akşam Sign Of The City Awards 2017 ödül töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Öznaseki ile görüştüğünü anlatan Edebali, gerçek anlamda kentsel dönüşüm yapan belediyelere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi sağlanacağını, bunun da çalışmaları hızlandıracağını kaydetti. Edebali, Yıldırım’ın sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmalarını bakanlığın da yakından izlediğine vurgu yaptı.

TOPULARDAKİ ŞERH KALKTI

Osmangazi ile Yıldırım arasında sınırı oluşturan Gökdere’nin etrafında SİT sınırlarıyla ilgili bir sıkıntı yaşandığını hatırlatan Edebali, SİT sınırlarının genişletilerek bu bölgedeki mülk sahiplerinin tapularına şerh konduğunu dile getirdi. Sorunun çözümü için girişimde bulunarak tapulara konulan şerhlerin kalkmasını sağladıklarını belirten Başkan Edebali, SİT sınırlarının değişmesi nedeniyle burada yeni bir plana ihtiyaç duyulduğunu ve Osmangazi Belediyesi ile yaptıkları protokolle bu sorunu tamamen çözdüklerini sözlerine ekledi.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.