SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım sağlık için yürüdü

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obezite ile mücadele amacıyla ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüy

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım sağlık için yürüdü
Yıldırım Belediyesi ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obezite ile mücadele amacıyla ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü’ düzenlendi.

Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin faydalarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen yürüyüşe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, bürokratlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yağmur altında yapılan yürüyüşte konuşan Başkan Edebali, “Bizler yerel yöneticiler olarak her organizasyonumuzda STK’ları veya kamu kuruluşlarını paydaş yapıyoruz. Bugün de Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün bünyesinde hareketli yaşam adına ve obeziteye dikkat çekmek için yürüyoruz. Son yıllarda ülkeler obeziteyle mücadele için kaynaklarından önemli ölçüde harcama yapıyorlar. Kalp ve damar hastalıklarının arkasında sağlıksız beslenme var. Bizler de farkındalık oluşturmak amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz” dedi.

YENİ YILDIRIM SPORUN ŞEHRİ OLACAK

‘Spor Şehri Yeni Yıldırım’ anlayışına da vurgu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, ilçeyi geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında birçok spor alanının inşa edileceğini de söyledi. Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızdan talebimiz şu; genelde hanımlar pastalar, kekler ve börekler yapıp, günler düzenliyor. Biz de diyoruz ki bundan sonra birbirlerini günde 20 dakika yürüyüşe davet etsinler. Çünkü yürüyüş sağlıklı yaşamanın temel gereğidir. Hepimiz birer anne, baba, öğretmen, idareci ve çalışanız. Sorumlu olduğumuz insanlara karşı bu sorumluluğumuzu yerine getirebilmenin en önemli şartı da sağlıklı olmaktır. Nefsimizin de bedenimizin de bizim üstümüzde hakkı var. Onu sağlıklı kılmamız lazım. Bunun en temel yolu da doğru beslenip, hareket etmektir” ifadelerini kullandı.

AKAN: 46 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Halkımızı hareketsiz yaşamın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgilendirmek ve bu konuda farkındalığı arttırmak amacı ile çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz yıl yirmiden fazla yürüyüş ve etkinlik düzenledik. Ayrıca 46 bin kişiye sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında eğitim verdik. Yine geçtiğimiz yıl Toplum Sağlığı Merkezlerimizde yaklaşık 1300 kişiye sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık yaparak, vatandaşlarımızın kilo vermelerini destekledik. Çalışmalarımız bu yıl da artan bir hızla devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.