SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım, yardıma muhtaçların sesi oldu

Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam etti.  Yıldırım Belediyesi, hayata geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım, yardıma muhtaçların sesi oldu
Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam etti. 

Yıldırım Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Yıldırım Sosyal Kart’ uygulamasıyla binlerce ailenin yüzünü güldürdü. kapsamında 2017 yılında 16 bin 573 aileye anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan 'Yıldırım Sosyal Kart' teslim edilerek ihtiyaçlarına cevap verildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlarının değerlendirilmesi neticesinde tespit edilen ihtiyaç sahipleri, kart ile dilediği gıda ürününü alabiliyor.

Yıldırım Paylaşım Atölyesi, gönüllü bağışçıların kullanılabilir durumdaki eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri 2017 yılında 293 ev eşyası ve 2 bin 325 adet giysiyi vatandaşlara ulaştırdı.Yine geride kalan yıldaeğitim hayatlarına destek olmak maksadıyla 3 bin 465 öğrenciye kırtasiye yardımı sağlanırken, soğuk kış günlerini dayanışma duygularıyla ısıtmak için 188 soba dağıtıldı. Yıldırım Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan ailelerden 650 çocuğu sünnet ettirdi.

Millet olarak bizi güçlü kılan en önemli meziyetimizin dayanışma ve paylaşma duygularımız olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tarihimizin ve kültürümüzün bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de en önemli kıstasımız, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi rencide etmemek. Sağ elin verdiğini sol el bilmeden insanlarımıza ulaşıyoruz. Bir taraftan insanlarımızın eksiklerini gidermeye çalışırken, diğer taraftan da toplumdaki dayanışma ve kardeşlik duygusunu pekiştiriyoruz. Sosyal çalışmalarımızla gıdadan giysiye, kırtasiyeden çorba dağıtımına, tekerlekli sandalye yardımından iftar ve sahur yemeklerine, aşure ikramından Paylaşım Atölyesi’ne kadar yüzbinlerce insanımıza ulaştık. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olurken aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi canlı tutmayı sürdürüyoruz. Hemşerilerimiz, 444 16 02 numaralı Yıldırım Çağrı Merkezi’mizden bize ulaşıp bu paylaşım zincirine dahil olabilir, mutlu ve huzurlu Yıldırım’a katkı sunabilirler” ifadelerini kullandı.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.