SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da 'Bağırmayan Anneler' büyük ilgi gördü

Yıldırım Belediyesi’nin konuğu uzman pedagog Hatice Kübra Tongar’ın ‘Bağırmayan Anneler’ söyleşisine ilçe sakinleri yoğun ilgi göst

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da 'Bağırmayan Anneler' büyük ilgi gördü
Yıldırım Belediyesi’nin konuğu uzman pedagog Hatice Kübra Tongar’ın ‘Bağırmayan Anneler’ söyleşisine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Yıldırım Belediyesi 2017-2018 Kültür Sanat Sezonunda konusunda uzman isimleri Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor. Uzman Pedagog Hatice Kübra Tongar, ‘Bağırmayan Anneler’ adlı söyleşisi ile Barış Manço Kültür Merkezi’ni dolduran ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Program öncesi konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, alanında uzman kişileri Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ettirdiklerini söyleyerek, “Kültür sanatın merkezi Yıldırım’da önemli etkinlikleri vatandaşlarımıza sunuyoruz. İlçemizde gerçekleşen dönüşümün bir ayağı olan sosyal dönüşümü de çeşitli etkinliklerimizle tamamlayarak şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

AİLE KAVRAMINA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Güçlü toplumun oluşturulmasında güçlü aile yapılarının önemine değinen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Aile zayıfsa o milletin sadece ekonomik kriterlerle güçlü sayılması kabul edilemez. Bu sebeple bugün Avrupa, gelecek adına, aile kavramını koruyamamaktan korkmaktadır. Yıldırım, aile değerlerini yaşatan bir toplum olarak ön plana çıkıyor. Bizlerin de en büyük mirası, yarınlarımıza bırakacağımız değerlerimizdir. Donanımlı ve güçlü toplumların inşası doğru aile yapısı ile mümkün olacaktır. Bunu daha da geliştirmek adına milli manevi değerlere sahip çocuklar yetiştirmek öncelikli görevimizdir. Bu konuda bizlere değerli öğütler verecek Hatice Kübra Tongar’a katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ANNE VE ANNE ADAYLARI BİLİNÇLENDİ

Programı gerçekleştiren Hatice Kübra Tongar ise düzenlenen söyleşiye katılan anne ve anne adaylarına önerilerde bulunarak, “Çocuklarınıza rica dili ile emir vermeyin. Çocuğunuzu gücünüzle ezmeyin. Çocuğunuzun birinciliğini kabul edin, mukayese etmeyin. Bir yetişkine söyleyeceğiniz hiçbir şeyi çocuğunuza söylemeyin. Ve çocuğunuzun bize olan gereksinimini koz olarak kullanmayalım” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Yıldırım’da gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren Tongar, katkılarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür etti.(İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.