SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da Çanakkale ruhu gönüllere işledi

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Destanı’nın 103. Yıl kutlamaları programına ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2018 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da Çanakkale ruhu gönüllere işledi
Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Destanı’nın 103. Yıl kutlamaları programına ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

 Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Diriliş Destanı Çanakkale’ adlı programda ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu ile ünlü şair İbrahim Sadri izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Program ilk olarak dünya Kur-an’ı Kerim güzel okuma birincisi Habib Deveci’nin Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Şair İbrahim Sadri’nin Çanakkale ruhunu gönüllere işleyen şiirleri ile manevi duygular yaşattığı gecede ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, destanın bilinmeyen yönlerini anlattı. Yavuz Bahadıroğlu, Çanakkale Zaferi'nin bir milletin var olma, dinine, vatanına, bayrağına sahip çıkma mücadelesi olduğunu anlatarak, nesillerin Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarının şuuru ile büyümesi gerektiğini ifade etti. Çanakkale ruhunun Zeytin Dalı Harekatı ile tekrar yaşatıldığını aktaran Bahadıroğlu, küresel güçlere karşı Türk askerinin ve polisinin sınır ötesinde yeni kahramanlıklara imza attığını belirtti. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan program sonunda konuklar Yavuz Bahadıroğlu ve İbrahim Sadri, gecenin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür etti. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.