SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da Kardeşlik İftarları

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, geçtiğimiz yıl çeşitli provokasyonlar yüzünden Türkiye’nin gündemine taşınan ‘etnik gerilime’ sahne

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da Kardeşlik İftarları
AK Parti Bursa İl Başkanlığı, geçtiğimiz yıl çeşitli provokasyonlar yüzünden Türkiye’nin gündemine taşınan ‘etnik gerilime’ sahne olay Yavuzselim ve Ulus mahallerinde oturan vatandaşları iftar sofrasında buluşturdu. İl Başkanı Sedat Yalçın, mahallelilere seslenirken, “AK Parti’nin bu güne kadar Türkiye’ye getirdiği istikrar ortamının temelinde bu bölgenin birlikte hareket etmesi var. Beraber fikir ortaya koyması var” dedi. 


AK Parti Bursa teşkilatlarının düzenlediği sokak iftarları, halkın yoğun katılımıyla sürüyor. Geçtiğimiz yılın ekim ayı sonunda çeşitli provokasyonlar yüzünden Türkiye gündemine yerleşen olayların ardından Mevlana, Ulus ve Yavuzselim mahallerinin kesişme noktasında yapılan iftara mahalleliler yoğun ilgi gösterdi. İftara, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı ile Mevlana, Ulus ve Yavuzselim mahallesinden yüzlerce vatandaş katıldı.
İftarın ardından vatandaşlara seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, tüm Yıldırım halkının ve İslam aleminin ramazan ayını kutladı. Yalçın, ramazan ayında manevi duyguların zirveye ulaştığı hatırlatarak, “Bu ay kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerini sergilediğimiz zamandır” dedi.

“MEVLANA, ULUS VE YAVUZSELİM AK PARTİ İÇİN ÖNEMLİ”
Mevlana, Ulus ve Yavuzselim’in AK Parti ve Bursa için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın, “AK Parti’nin bu güne kadar Türkiye’ye getirdiği istikrar ortamının temelinde bu bölgenin birlikte hareket etmesi var. Beraber fikir ortaya koyması var. Çeşitli provokasyonlar yüzünden geçtiğimiz yıl hiç istemediğimiz, görmeyi arzu etmediğiniz olaylar yaşandı. Oysa bugün aynı iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu başardık. Bunun için ben hepinize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BÜYÜK TÜRKİYE’NİN AYAK SESLERİ DUYULMA BAŞLANMIŞTIR”
Türkiye’nin son 10 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğinin altını çizen Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu ilerleme sizlerin desteği ile oldu. Türkiye, artık bölgesinde bir yıldız gibi yükselen ülke konumuna geldi. Bizler sadece içine kapanmış küçük bir ülke değiliz artık. Türkiye, dünya çapında ihaleler yapan, dünya çapında şirketlerle yatırım yapan, boğaz köprüleri yapan, Kanalistanbul projesini yapan, uçağını yapan, helikopterini yapan çok önemli küresel güç olma yolunda. Türkiye’nin geldiği bu noktayı çekemeyenler zaman zaman önümüze engeller koyacaktır. Sakın ola birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım, oyuna gelmeyelim… Büyük Türkiye’nin ayak sesleri duyulma başlanmıştır. Türkiye’nin kardeşlik projelerini engellemek için gayret edenler olacaktır. Sakın ola bunlara aldanmayalım.”

“SORUNLARINIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Mevlana, Ulus ve Yavuzselim halkının sorunlarını bildiklerini ifade eden Sedat Yalçın, “Yıldırım’da ve bu mahallelerde sorunlarınızı yakinen takip ediyoruz. Bu sorunları temelden çözmek istiyoruz. Çektiğiniz sıkıntıların hepsini biliyoruz. Bu sorunları topyekün çözmek istiyoruz. Bunun yasalar çıkarttık, bunun için parasal kaynaklar hazırlıyoruz. Sizlerin herhangi bir sıkıntıya girmeden bu bölgenin yeniden imarı için topyekün çalışmalar içerisindeyiz. Hep birlikte dayanışma içinde sabırla bu süreci tamamlayacağız” diye konuştu.
AK Parti il Başkanı Sedat Yalçın, konuşmasını iftar programına katılımından dolayı mahalle halkına teşekkür ederek tamamladı.Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı ise yaptıkları konuşmada vatandaşların ramazan ayını kutladı.İftar programı, konuşmaların ardından okunan ilahilerle devam etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.