SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da kesintisiz temizlik

Yıldırım Belediyesi, ilçede temizlik işlerinin aksamaması için 7/24 hizmet veriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki 674 kişilik t

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da kesintisiz temizlik
Yıldırım Belediyesi, ilçede temizlik işlerinin aksamaması için 7/24 hizmet veriyor.Video havuzu olarak bilinen pornhub sitesinden alıntılanan pek çok kaliteli video var. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki 674 kişilik temizlik ordusu haftanın her günü 24 saat görev yaparak, gerek çöp toplama işinin aksamaması gerekse sokak cadde ve diğer temizlik işlerini sorunsuz sürdürüyor.

Zeynep GÜMÜŞ

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 674 kişilik ekibi, günde yaklaşık 599 ton çöp toplarken, yıllık toplanan çöp miktarı 220 bin tonu buluyor. İlçenin cadde ve sokaklarında haftanın her günü aralıksız gerçekleştirilen çöp toplama çalışmaları Yıldırımlılar temiz bir ilçede yaşamanın keyfini çıkarıyor.  69 mahalleyi 2 bölgeye ve 4 kısma ayıran Yıldırım Belediyesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 40 kişilik bir ekip tarafından detaylı olarak temizleniyor. Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri 1 adet araç üstü süpürge makinesi, 1 adet açık kasa araç ile bölgede atıkları da topluyor. Haftanın her günü mahalle içindeki caddeleri ve cadde büyüklüğündeki sokakları rutin olarak temizlenen Yıldırım’da yeni başlatılan bu proje ile Yıldırım’da temizlenmeyen alan kalmaması hedefleniyor. Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 69 adet çöp kamyonu, 1 adet çöp konteyneri yıkama aracı, 5 adet yol süpürme aracı, 15 adet açık kasa kamyon, 3 adet arazöz, 1 adet yol yıkama aracı, 3 adet kanal kazıyıcı yükleyici (loder) ve 1 adet pick-up, 1 adet ibadethane yıkama aracı olmak üzere toplamda 99 adet araçlık filosu temizlik çalışmalarının aksatılmadan yürütülmesini sağlıyor.

SAĞLIĞA DOĞRUDAN KATKI

Üç buçuk yıldır temizlikte öncü uygulamalara imza attıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Hemşehrilerimize daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak adına Yıldırım’ı haftanın her günü kesintisiz olarak köşe bucak temizliyoruz. Yıldırım’da girilmedik sokak bırakmayan ekiplerimiz, günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerinin yanı sıra, parkların temizliğini de gerçekleştiriyor. Pazar yerleri ise çöpler alınıp süpürüldükten sonra özel deterjanlı suyla yıkanıyor. Bu noktalarda yaptığımız çalışmalar halk sağlığına doğrudan katkısı olacak çalışmalardır” dedi.

YILDIRIM HEPİMİZİN

Çöp konteyneri temizliği ve bakımı konusunda da hassas davrandıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “İhtiyaca yönelik yapılan çalışmalarda şehrimizin muhtelif yerlerine 120 litre kapasiteli plastik, 240 litre kapasiteli plastik ve 400 litre kapasiteli galvaniz çöp konteyneri ile sarı, mor, yeşil ve turkuaz renkli bin 100 litrelik çöp konteynerleri yerleştiriliyor. Araç filosuna eklenen çöp konteyneri yıkama aracıyla, Yıldırım sınırları içerisinde bulunan bütün çöp konteynerleri ortalama 15 günde bir hijyenik suyla dezenfekte ediliyor. Bakım ve onarım çalışmalarıyla da galvaniz çöp konteynerini yenileyen ekiplerimiz, çürümeye, donmaya, yanmaya, güçlü baskılara, paslanmaya ve kimyasallara dayanıklı özelliklere sahip direk tipi çöp kutusunu da Yıldırım’a kazandırıyor. Yaşadığımız şehir hepimizin ortak alanı. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve daha sağlıklı bir ilçe sunmak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.