SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da sanat mevsimi başlıyor

Kültür sanat programlarıyla sanatseverlerin kültür durağı haline gelen Yıldırım Belediyesi, düzenlediği ücretsiz aktivitelerle ilçedek

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da sanat mevsimi başlıyor
Kültür sanat programlarıyla sanatseverlerin kültür durağı haline gelen Yıldırım Belediyesi, düzenlediği ücretsiz aktivitelerle ilçedeki sosyal hayata katkı sunmaya devam ediyor.
Yıldırım Belediyesi yeni kültür-sanat sezonunda birbirinden önemli isimleri ağırlamaya hazırlanırken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, Erguvan Halk Oyunları ile Türk Halk Müziği, 3D Çizim sanatı, Karakalem, Resim ve Karikatür dalında ücretsiz düzenlenecek kurslarla yeni yeteneklere sanatın farklı kollarında kendilerini geliştirme imkanı sağlıyor. Öte yandan engellilerin sosyal hayatın içinde yer almalarını sağlayan ‘Müzik Akademisi, dezavantajlı bireylere imkan tanındığında engellerin yalnızca zihinlerde örülen duvarlar olduğunu gösteriyor. Uzman eğitmenlerle 16 farklı yöreden halk oyunları eğitimi, uygulamalı tiyatro ve drama eğitimi, en önemli eserleriyle Türk Halk Müziği, 3D Çizim ve Karakalem ile Resim ve Karikatür kurslarına kayıt yaptırmak isteyenler 10 Ekim’e kadar Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde kurs başvuruları yapabilir ve 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler.

ANADOLU’NUN KÜLTÜR MOZAİĞİ
Uzman eğitmenlerin öncülüğünde 7-10 yaş küçükler, 11-14 yaş yıldızlar, 15-25 yaş gençler ve 25 yaş üzeri master gruplarıyla, Anadolu’nun dört bir yanından asırlardan boyunca süre gelen kültür mozaiği, Erguvan Halk Oyunları Topluluğu’nun çalışmaları ile Yıldırım’da sahneleniyor. 16 yörenin halk oyununun sahnelendiği Erguvan Halk Oyunları Topluluğu’nda Bursa, Artvin, Kütahya, Aydın, Bilecik, Burdur, Samsun, Trabzon, Rize, Gaziantep, Erzurum, Kastamonu, Adıyaman, Akşehir, Anamur ve Van yörelerine ait oyunlar sergileniyor. Kılıç kalkan ekibini de bünyesinde barındıran Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, Bursa’nın kültürünü de sanatseverlere yansıtıyor.

TİYATRO’YA İLK ADIM
7’den 70’e her yaş grubu insanın katılabileceği tiyatro kursunda temel tiyatro bilgisinin kazandırılmasına yönelik olarak, sahne bilgisi, rol ve mimik, beden dili, tiyatro tarihi, şiir okuma, diksiyon, dans, müzik ve orta oyunu alanlarında hazırlanan dolgun bir içerikten oluşmakta. Ayrıca tiyatronun temel niteliklerinden olan sahne ahlakı ve disiplini de kursiyerlerin edindikleri temel kazanımlardan. Kurs sonunda hazırlanan sahne gösterileri ile Yıldırımlılar yeteneklerini sergileme imkanı buluyor.

ÇİZİM MERAKLILARINA ÖZEL KURSLAR
Türkiye’de ilk kez geçen sene Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3D çizim ve karakalem kursunda kursiyerlere 3 boyutlu çizimlerin yanı sıra karakalem resim tekniğini uygulama bilgi ve becerisi kazandırılıyor. Nokta ve çizgi, açıklık ve koyuluk, ışık ve gölge temel bilgileri, genel tasarı ilkeleri, renk doku, strüktür, perspektif ve karakalem resim teknikleri kursa katılan öğrencilere aktarılıyor. Projede her yaş grubundan katılan kursiyerler eğitimler sonunda sanat ve tasarım alanında üretim yapabilmesi hedefleniyor.

‘SANAT ALANINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ’
İlçede başlatılan kentsel dönüşüm hamlesini sosyal ve kültürel değişim ile desteklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İçinde barındırdığı kültürel çeşitlilik ile adeta Türkiye mozaiği olan ilçemiz, sanat alanında önemli adımlar atarak bu zenginliği yansıtıyor. Kültür sanatın mutfağı olan eğitim kurslarımızdan hobi amaçlı faydalanmak isteyenler zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirirken, meslek haline getirmek isteyenler ise mesleğinin temellerini kurslarımız da atıyor. ‘Kültürlerin buluştuğu Şehir Yıldırım’ da gerçekleştirdiğimiz kültür sanat faaliyetleri ile tüm şehir dinamiklerine temas ediliyor” diye konuştu. Güzel sanatlar eğitimlerinin her yaş grubundan Yıldırımlıyı kapsadığının da altını çizen Başkan Edebali, “Tiyatro, drama, Türk Halk Müziği, 3D çizim sanatı, karakalem, resim ve karikatür, engelli ve dezavantajlı grubumuza verdiğimiz eğitimlerimiz ile oluşturduğumuz ‘sanat ailesi’, ‘büyük Yıldırım ailesinin’ bir parçası olarak ulusal ve uluslararası düzeyde bizleri temsil ederek hepimizin gururu oluyor” ifadelerini kullandı.
(Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.