SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da temizlik çalışmaları 7 gün 24 saat...

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail hakkı Edebali, "Hemşehrilerimize yaşanabilir bir şehir oluşturmak adına Yıldırım'ı köşe bucak tem

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2018 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2018 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da temizlik çalışmaları 7 gün 24 saat...
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail hakkı Edebali, "Hemşehrilerimize yaşanabilir bir şehir oluşturmak adına Yıldırım'ı köşe bucak temizliyoruz. Bununla da yetinmeyip yolları, kaldırımları, pazar yerlerini ve çöp konteynerlerini dezenfekte ediyoruz. 
Yıldırım Belediyesi geride kalan dört buçuk yılda yaptığı titiz çalışmalarla 856 bin 677 ton evsel atık toplayarak çevre kirliliğine izin vermedi.
Yıldırım Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 565 kişilik temizlik ordusu ve 103 araçlık filosuyla daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir Yıldırım için 69 mahallede haftanın her günü, kesintisiz temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. İlçeyi 2 bölge ve 4 kısma ayıran Yıldırım Belediyesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 40 kişilik bir ekip ile detaylı olarak temizlik harekatı yürütüyor. Temizlik programında bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri 1 adet araç üstü süpürge makinesi, 1 adet açık kasa araç ile bölgede atıkları da topluyor. Haftanın her günü mahalle içindeki caddeleri ve cadde büyüklüğündeki sokakları rutin olarak temizlenen Yıldırım’da yeni başlatılan bu proje ile Yıldırım’da temizlenmeyen alan kalmaması hedefleniyor. Sistem geliştirme ve uygulama alanıyla yenilikçi çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, 69 adet çöp kamyonu, 1 adet çöp konteyneri yıkama aracı, 7 adet yol süpürme aracı, 15 adet açık kasa kamyon, 4 adet arazöz, 1 adet pick-up, 3 adet kanal kazıcı yükleyici ve 3 adet açık kasa böcek olmak üzere toplamda 103 adet araçlık filosuyla temizlik çalışmalarının aksatılmadan yürütülmesini sağlıyor.

69 MAHALLEDE KESİNTİSİZ TEMİZLİK
Yıldırım’ın tüm mahallelerinde haftanın her günü atık toplama ve temizlik çalışmaları gerçekleştirerek ilçe genelinde öncü uygulamalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hemşehrilerimize yaşanılabilir bir şehir oluşturmak adına Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz. Bununla da yetinmeyip yolları, kaldırımları, pazar yerlerini ve çöp konteynerlerini dezenfekte ediyoruz. İlçemizin 69 mahallesinde pazar dahil olmak üzere her gün her saat atık toplama çalışması gerçekleştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Araç Takip Sistemi sayesinde hizmet anlayışımızı teknolojiyle birlikte daha sistematik hale getirdik. Projemiz sayesinde en başta araçların hız kontrolü yapılarak şoförlerin ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın ‘mahalleme araç girmedi, çöpüm alınmadı’ gibi şikayetlerini bu sistem sayesinde araçların geçmişe yönelik geçtiği güzergahları inceleyerek raporluyoruz. Araç şoförleri ve amirleri ile iletişime geçerek cadde ve sokaklardaki sıkıntıları anında gidererek çözüme kavuşturuyoruz. Ayrıca uydu üzerinden animasyonlu görüntü sayesinde atık toplama araçlarının zaman ve yakıt tasarrufunu kontrol altında tutarak, temizlik çalışmalarının kesintisiz ve verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlıyoruz” dedi.

MEVSİM KOŞULU GÖZETMEDEN
Çöp konteyneri temizliği ve bakımı konusunda da hassas davrandıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “İhtiyaca yönelik yapılan çalışmalarda şehrimizin muhtelif yerlerine 120 litre kapasiteli plastik, 240 litre kapasiteli plastik ve 400 litre kapasiteli galvaniz çöp konteyneri ile bin 100 litrelik çöp konteynerleri yerleştiriyoruz. Araç filomuza kattığımız çöp konteyneri yıkama aracıyla, Yıldırım sınırları içerisinde bulunan bütün çöp konteynerleri ortalama 15 günde bir hijyenik suyla dezenfekte ediyoruz. Bakım ve onarım çalışmalarıyla galvaniz çöp konteynerini revize ederken, ilçemize kazandırdığımız çürümeye, donmaya, yanmaya, güçlü baskılara, paslanmaya ve kimyasallara dayanıklı özelliklere sahip direk tipi çöp kutularıyla da örnek projelere imza atıyoruz. Belediye olarak bir yandan projelerimizi sürdürürken bir yandan da şehrimizi temiz tutmaya büyük özen gösteriyoruz. Yıldırım’da girilmedik sokak bırakmayan ekiplerimiz, mevsim koşulu gözetmeden 7 gün 24 saat rutin temizliklerinin yanı sıra, parkların, pazar yerlerinin ve ortak kullanım noktalarının temizliğini de gerçekleştiriyor. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve daha sağlıklı yaşam koşulları sunmak” diye konuştu. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.