SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da vatandaş odaklı hizmet

Vatandaşların talep ve isteklerine kısa sürede etkin çözümler üreten Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Hizmet Masaları ile ilçe sakinl

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da vatandaş odaklı hizmet
Vatandaşların talep ve isteklerine kısa sürede etkin çözümler üreten Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Hizmet Masaları ile ilçe sakinlerinin bürokratik işlemlerini hızlandırıyor.
Kaliteli hizmet politikası ile vatandaşların talep ve isteklerine kısa sürede çözümler üreten Yıldırım Belediyesi, bu çerçevede bünyesindeki ‘hizmet masaları’ ile vatandaşın derdini önce dinliyor, sonra da yardımcı oluyor. Yıldırımlıların taleplerini etkili ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak adına oluşturulan İlk Müracaat, Esnaf Masası, İmar Masası, E-mail Masası, İstihdam Masası, Engelsiz Masa, Çocuk Masası, Sosyal Yardım Masası ile Şehit Yakınları ve Gazi Masası’nda ilçe sakinlerine yardımcı olunuyor. Geride kalan dört buçuk yılda İlk Müracaat Masası’nda 211 bin 188 vatandaşın talebi kayıt altına alınarak ilgili birimlere aktarılırken, 112 bin 523 Yıldırımlıya olumlu dönüş yapıldı. Bunun yanında elektronik ortamdan başvuruda bulunan vatandaşlardan E-mail Masası’na iletilen 19 bin 470 talebi dilekçeye çevrilerek yine ilgili birime aktarımı sağlandı. İşveren ve iş arayanları buluşturarak yeni ekmek kapılarının açılmasına destek olan İstihdam Masası’na 22 bin 95 başvuru yapılırken, 19 bin 225 iş arayan vatandaş işverenlerle buluşturuldu, 4 bin 222 kişi ise iş başı yaptı.

SOSYAL HİZMETLER
Toplumu ayakta tutan dayanışma ve yardımlaşma duygularını ön plana çıkaran Sosyal Yardım Masası’na 37 bin 884 ihtiyaç sahibi başvuruda bulunurken 19 bin 927 müracaat olumlu sonuçlanarak ihtiyaç sahiplerine gerekli destekte bulunuldu. İmar Masası’na başvuran 35 bin 78 Yıldırımlının imar durumları hakkında bilgi edinmeleri sağlandı. Engelleri kaldıran Engelsiz Masa’ya 3 bin 994 vatandaş başvuruda bulunurken 239 manuel tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa teslim edildi. Vatanın bütünlüğü için canını hiçe sayan kahramanlar ve aileleri ile dayanışmayı esas alan Şehit Yakınları ve Gaziler Masası, 475 gaziyi ve 166 şehit ailesini evlerinde ziyaret ederek talep ve şikâyetlerini dinledi. Esnafın belediye ile köprüsü niteliği taşıyan Esnaf Masası ise 4 bin 269 esnafı işyerlerinde ziyaret etti ve taleplerini kayıt altına aldı. Çocuk Masası da yeni doğan 42 bin 18 bebeği ziyaret ederek ailelere çeşitli hediyeler verdi.

VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞMALAR
Yıldırımlıların talepleri doğrultusunda vatandaş odaklı çalışmalar gerçekleştirmek adına Hizmet Masaları ile kısa sürede etkili çözümler ürettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediyeciliğin ana unsurlarından olan sosyal belediyecilik kapsamında etkin, verimli ve kaliteli hizmet sunmanın yolunun insanlarımızı yakından tanıyarak, onların ihtiyaçlarını bilerek bu kapsamada proje geliştirmekten geçtiği bilinciyle çalışıyoruz. Belediye hizmet binamıza gelen vatandaşlarımızı evimize misafir gelmiş gibi karşılıyor ve ağırlıyoruz. Hizmet Masalarımızla hemşehrilerimizin talep, öneri ve şikayetlerini ayrıntısıyla inceliyor, titizlikle çözüme kavuşturuyoruz. Yıldırım Çocuk Masası ve Çocuk Meclisi ile geleceğin teminatı çocuklarımızın fikirlerine kulak veriyoruz. İlçede yaşayan engelli vatandaşları da her anlamda rahat ettirmek için üstün bir çaba sarf ediyoruz. Bedensel engelli vatandaşlarımıza geride kalan dönemde 239 tekerlekli sandalye teslim ettik” ifadelerini kullandı.

GÖNÜL GÖNÜLE
Ekonominin gelişmesi ve yeni iş olanaklarının oluşması için esnaf, işveren ve iş arayanlarla, vatanın emaneti şehit yakınları ve gazilerle temas halinde olduklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Esnafımız ilçe ekonomisinin can damarıdır. Bizler de Yıldırımlı esnafımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için kendilerini iş yerlerinde ziyaret ediyoruz. İş arayana iş, çalışan arayana çalışan sağlamak adına İstihdam Masası’na başvuran vatandaşlarımızla görevlilerimiz birebir görüşüyor. İş arayan hemşerilerimizi ilgili çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönlendiriyor. Bu sayede 4 bin 222 hemşerimizi firmalara yönlendirilerek işbaşı yapmalarının mutluluğunu beraber yaşadık. Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için bu topraklarda sonsuza kadar huzurlu şekilde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren, bedeninden fedakarlıkta bulunan kahramanlarımız için ne yapsak azdır. Gazilerimiz, şehitlerimiz, onların yakınları her zaman başımızın tacıdır. Bize düşen o mübarek canların geride bıraktıklarına sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken hürmeti ve hizmeti gösterebilmektir. Hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüle çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.