SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'dan arabuluculuk desteği

ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI BURSA İL ÇALIŞMA GRUBUNUN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA KONUŞAN YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, “KÜLTÜRÜMÜZE VE GELENEKLERİMİZE UYGUN ARABULUCULUK SİSTEMİNİN UYGULANMASI VE YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ” DEDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'dan arabuluculuk desteği
Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma grubunun bilgilendirme toplantısında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kültürümüze ve geleneklerimize uygun arabuluculuk sisteminin uygulanması ve yaygınlaştırılması için her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

 

 

 

 
Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer, 1. Asliye Ticaret Mahkeme Başkanı İdris Paker, Arabuluculuk Komisyon Başkanı Cemil Özbilgin, Arabulucu Avukat Adnan Apaydın, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ve muhtarlar katıldı. Arabuluculuk bilgilendirme toplantısında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahkemeye gitmeden her iki tarafın ortak noktada buluşması, tarafların karşılıklı uzlaşarak ve helalleşerek sorunlarını halledebilmesi en güzel çözüm şeklidir” diye konuştu.
Arabuluculuk hizmetlerinin Osmanlı döneminde benzer bir uygulamanın kadılıklara bağlı toplumda saygınlığı bulunan kişiler tarafından yapıldığını hatırlatan Edebali, “Mahkeme sürecinin uzun ve stresli olması sosyal problemlere yol açıyor. Arabuluculuğun olması bu anlamda mucizevi bir durum. İnsanların helalleşerek sorunlarını çözmesi konusunda biz de yerel yönetim olarak gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.
Arabuluculuk sisteminin uygulanması ve yaygınlaştırılması için her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Edebali, “Mahallelerimizdeki kişiler arasındaki sorunları çözmek adına muhtarlarımızın buradaki rolü çok önemli. Bu sebeple muhtarlarımız mahallelerde sistemi vatandaşa tanıtmalı. Biz de belediye bünyesinde bir arabuluculuk masası açarak insanlarımızı bu konuda bilgilendireceğiz. Arabuluculuk sistemini Yıldırım’da yaygınlaştırarak, uyuşmazlıkların bu sistemle uzlaşılarak çözümlenmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısında konuşan 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim İdris Paker ise, "Mahkemelerde davalar, iş yoğunluğu nedeni ile uzun yıllar sürüyor. Arabuluculuk yöntemiyle ise uyuşmazlıkların tarafları tatmin edecek şekilde bir kaç saat içerisinde çözüme kavuşturuluyor” dedi.
Avukat Adnan Apaydın da, arabuluculuk yöntemi ile sorunların hızlı bir şekilde çözüldüğüne dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

Kaynak;İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.