SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'dan kedi ve kuşlara ev

Yıldırım Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının yem ile su sorununu çözmek için önemli bir adım attı ve ilçedeki parklara kuşla

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2015 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'dan kedi ve kuşlara ev
Yıldırım Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının yem ile su sorununu çözmek için önemli bir adım attı ve ilçedeki parklara kuşlar için özel tasarlanmış yuvalar yerleştirdi.
İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri uygun yerlere yerleştirilen kuş evleri Yıldırım’daki parklara ayrı bir güzellik katıyor. Hayatın içerisinde hayvanların da yaşama hakkı olduğunun altın çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali “Emirsultan Cami, Yeşil Cami ve Yıldırım Külliyesi’ne 3 adet büyük boy, muhtelif park ve yeşil alanlara 200 adet orta boy ve 100 adet küçük boy kuş evi belediye ekiplerince yerleştirildi. 30 adet kedi evi de Yıldırım’ın yeşil alanlarında bulunan uygun noktalara yaptırıldı” diye konuştu.
Hayvanlara karşı duyarlılığın artarak devam edeceğini de belirten Başkan Edebali, “Hayvan barınağımızda kapasite yettiğince sahipsiz hayvanlarımızı koruma altında tuttuktan sonra gönüllü ailelerin bakımına teslim ediyoruz. Öte yandan Emirsultan Meydanı, Kaplıkaya Cazibe Merkezi alt girişi ve belediyemiz önünde geri dönüşebilen malzemelerle çalışan otomatik hayvan yemlikleri mevcut. Yıldırım’ın çeşitli yerlerinde yine hayvanların beslenme ve su ihtiyaçlarını gidermeleri için yem ve su kapları bulunuyor” ifadelerini kullandı.
Edebali, amaçlarının çevre ve hayvanlara duyarlı projeleri sürdürmek olduğunu da söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.