SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'dan taekwondo'ya tam destek

Spora ve sporcuya olan desteklerini her alanda sürdüreceklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Toplumda sağl

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2015 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2015 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'dan taekwondo'ya tam destek
Spora ve sporcuya olan desteklerini her alanda sürdüreceklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Toplumda sağlıklı gelecek nesilleri yetiştirmek adına sporu teşvik edeceğiz” dedi.
Yıldırım Belediyesi ile Global Taekwondo Federasyonu, Yıldırım’da taekwondo sporunun geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına işbirliği protokolü imzaladı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Dünya Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Linda Park, Türkiye Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Talih Yılmaz, Dünya Global Taekwondo Federasyonu İkinci Başkanı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen ile beraberlerindeki heyet yer aldı.

Sporu teşvik etmek amacıyla yalnızca futbol ya da basketbol gibi belli başlı alanlarda değil, her branşta genç sporculara destek vereceklerini belirten İsmail Hakkı Edebali, “Toplumumuzda yaygın olarak bilinen popüler spor dallarının dışında taekwondo gibi amatör branşlara da gereken destek verilmeli ve teşvik edilmelidir. Bu sayede Yıldırım sportif anlamda adını duyuran bir kent olurken, gençlerimizin sporcu bir nesil olarak yetişmelerine de katkı koyacağız” diye konuştu.

Amatör olarak yapılan taekwondo sporunun geliştirilmesi için ilçe genelinde kurs faaliyetlerinin düzenleneceğini belirten Edebali, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin sporcu olarak yetişmelerini çok önemsiyoruz. Toplumumuzu kötü alışkanlıklardan korumanın en önemli yolunun spor olduğunun farkındayız. Biz de bu proje kapsamında üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Amatör sporların zorluklarını dile getiren Türkiye Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Talih Yılmaz da başta taekwondo olmak üzere amatör sporlar üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Sponsor eksikliği ve izleyici kitlesinin olmamasının bu branşlara olan ilginin yeterli seviyeye ulaşmasını önlediğinin de altını çizen Yılmaz, Yıldırım Belediyesi ile imzalanan protokol sonrası yapılacak çalışmalarla taekwondo sporunun hak ettiği değeri kazanacağına vurgu yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.