SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'dan turizme büyük katkı

Osmanlı’nın beylikten devlete geçişin

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2018 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2018 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'dan turizme büyük katkı
Osmanlı’nın beylikten devlete geçişine tanıklık eden Yıldırım’a, mimarisiyle dönemin kültürünü yansıtacak Osmanlı Arastası kazandırılıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’daki tarihi aks üzerinde kalan Değirmenlikızık’ta oluşturulacak Osmanlı Arastası proje alanında incelemelerde bulunarak, bölge sakinleriyle çalışmanın detaylarını paylaştı. Tarihi Kızık köylerinden biri olan Değirmenlikızık’ta yapılacak Osmanlı Arastası, Yıldırım’da ayakta tutulan en önemli kavramlardan biri olan mahalle kültürünün yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunarken, hem bölgeye, hem de tarihi aksa değer katacak. Öte yandan geçmişi asırlara dayanan, tarihi eserleri ve tarihe mal olmuş şahsiyetlerin ebedi istirahatgahlarını barındırmasıyla turizmin önemli merkezlerinden biri olan Yıldırım’da, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret listelerine ekleyeceği önemli bir mekan ortaya çıkacak. 3 bin 400 metrekare çalışma alanına sahip olan ve bin 60 metrekarelik inşaat alanında yükselecek Osmanlı Arastası projesi kapsamında, satış birimleri olan çarşı, yürüyüş yolları, yeme içme birimleri, çocuk oyun alanları, YIL-MEK kurs merkezi ve okul öncesi eğitim sınıfı, aile sağlığı merkezi yer alacak.



TURİZM POTASİYELİNE KATKI

Tarihi, doğal ve kültürel mirasıyla turizm potansiyeli yüksek olan Yıldırım’da Osmanlı kültürünü yansıtacak ve şehre değer katacak yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde insan ve şehir ölçeğinde, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini arttıracak, gerek fiziki gerek sosyal kültürel hizmetlerimize devam ediyoruz. Sahip olduğumuz kadim bir medeniyetimiz, bir kızık mirasımız var. Bunların arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık, hem yerli hem yabancı turistleri ağırladığımız güzel bir mekanımız. Birçok projeyle beraber özellikle turizm potansiyelimizi arttıracak hizmetler planlıyoruz. Bu kapsamda Değirmenlikızık Mahallemizde de bir arasta inşa ediyoruz” dedi.



‘KIZIK KÖYLERİ’NE DEĞER KATACAK PROJELER’

Osmanlı Arastası’nın turizm destinasyonları projesinin bir ayağı olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Değirmenlikızık’ta tarihi çınarların gölgesinde oluşturacağımız Osmanlı Arastası için, bünyesinde Osmanlı’daki ahilik geleneğine devam edecek ticari alanlar, yeme içme alanları, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları barındıran, yerli ve yabancı turistleri de ağırlayacağımız güzel bir arastanın inşaatına başlıyoruz. Osmanlı Arastası çalışmamız, hazırladığımız alternatif turizm destinasyonları projesinin ayaklarından bir tanesi. Başlangıç noktası Değirmenlıkızık olan, daha sonra Fidyekızık üzerinden Cumalıkızık’a uzanan tarihi ipek yolu projesinde, faytonlarla, bisikletlerle veya yürüyüş yollarıyla insanlarımızı tarihle ve doğanın eşsiz güzellikleriyle buluşturan bir turizm alanı oluşturacağız. Böylece kadim medeniyetimizin en önemli miraslarından olan Kızık Köyleri’ne, hayata geçireceğimiz projelerimizle değer katacağız. Yılsonuna kadar tamamlamayı planladığımız Osmanlı Arastası, hem Değirmenlikızık mahallemize hem de yakın bölgelerdeki mahallelerimize değer katacak çok özel bir proje. İlçemizin turizm pastasından aldığı payı artırarak şehrimize değer katacak Osmanlı Arastası projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. (Bülten) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.