SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırımlı çocuklar eğitime sağlam adımlar atıyor

Okul öncesi eğitim hizmetiyle binlerce çocuğu temel eğitime hazırlayan Yıldırım Belediyesi, değerleriyle, kültürüyle, inançlarıyla ye

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırımlı çocuklar eğitime sağlam adımlar atıyor
Okul öncesi eğitim hizmetiyle binlerce çocuğu temel eğitime hazırlayan Yıldırım Belediyesi, değerleriyle, kültürüyle, inançlarıyla yetişerek medeniyetini temsil edecek nesillere imza atıyor.
Yıldırım Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik alanında önemli bir hizmet olarak yürütülen Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına nitelikli eğitim imkanı sağlıyor. Toplumların kalkınmasında ve donanımlı nesiller yetiştirmede okul öncesi eğitimin en önemli unsur olduğu bilinciyle hareket eden Yıldırım Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle en büyük yatırımı çocuklara yapıyor. 2014 yılından bu yana 11 bin 862 çocuğa eğitim veren YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, 2018-2019 eğitim yılı ilk döneminde de 65 sınıf ve 98 şubede 3 bin 531 çocuğu geleceğe hazırlıyor. Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda çocuklar değerleriyle, kültürüyle, gelenekleriyle ve kaliteli bir okul öncesi eğitimle yetişiyor. YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, geleceğin güvencesi olmaya devam ediyor.

‘MEDENİYETİMİZİ TEMSİL EDECEK NESİLLER OLUŞTURUYORUZ’
Eğitimin toplumların kalkınmasındaki en önemli unsur olduğu bilinciyle sağlam temelli nesillerin oluşması adına en büyük yatırımı çocuklar için yaptıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geleceğini garanti altına almak isteyen her toplum çocuklarını özenle yetiştirmelidir. Kendi değerlerinden uzaklaşan toplumlar sıradanlaşarak insan yığınlarından öteye gidemez. Binlerce yıllık geleneklerimizin hala sürdürülebilmesinin en önemli göstergesi güçlü toplum yapısına sahip olmamızdır. Medeniyetimizi temsil edecek, örf ve adetlerimizi sonraki kuşaklara taşıyacak bir nesle imza atmalıyız. Bunu gerçekleştirmenin yolu da okul öncesi eğitimden geçiyor” dedi.

AİLE SICAKLIĞINDA EĞİTİM
YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda çocuklara anne şefkatiyle yaklaşan uzman eğitimcilerle aile ortamında nitelikli bir eğitim hizmeti sağladıklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Eğitim, aile içerisinde başlayan ve ömür boyu süre gelen önemli bir olgudur. Okul öncesi eğitim, yavrularımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesinin ilk basamağıdır. Yıldırım Belediyesi olarak aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızı, hayata doğru şekilde hazırlamak için okul öncesi eğitime özel önem veriyoruz. Evlatlarımızı, kendilerine anne şefkatiyle yaklaşan eğitim neferi öğretmenlerimizle yaşama hazırlıyoruz. Bu konuda ailelerin artarak gelen taleplerine cevap verebilmek için her yıl sınıf sayımızı artırıyoruz. Bizler yerel yönetim olarak çocuklarımıza hak ettikleri refah seviyesi yüksek bir gelecek hazırlarken, okul öncesi eğitim sınıflarımızla da doğru bir eğitim almaları için binlerce yavrumuzu yetiştiriyoruz” diye konuştu.

‘YILDIRIM, ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİ’
Bir taraftan geleceğin Yıldırım’ını inşa ederken, şehrin gerçek sahibi olan çocukların yarınlara hazırlanmasına katkı sağladıklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Biz, çocuklarımızın emaneti olarak gördüğümüz şehrimizi, en iyi şekilde sahibine ulaştırmakla sorumluyuz. Binlerce yıllık bir birikimin neticesi olan kültür ve medeniyet zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Geçmişten aldığımız güç ile çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve güvenle yaşayacağı bir şehri inşa ediyoruz. Bir taraftan geleceğin Yıldırım’ını inşa ederken diğer taraftan da bunun gerçek sahipleri olan çocuklarımızın; eğitimli, tam donanımlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş olarak geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz. Bunu yaparken, en doğru yatırımın insana yapılan yatırım olduğu şiarıyla hareket ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımıza yatırıma devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.