SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yılmaz ailesi'nin başı FETÖ'cülerle dertte!

  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kardeşi Adnan Yılmaz’ın damadı ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Özel Kalem Müdürü o

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2017 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2017 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Yılmaz ailesi'nin başı  FETÖ'cülerle dertte!
 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kardeşi Adnan Yılmaz’ın damadı ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Özel Kalem Müdürü olan eski kaymakam Fatih Sevinç'in FETÖ’den açığa alındığı ortaya çıktı. İznikli Sevinç’in, Cumhurbaşkanlığı Protokol Daire Başkanlığı görevinde de bulunduğu biliniyor.

 

 

FETÖ tutuklusu Hulusi Karakuş’un sahibi olduğu Halıca’yı her Bursa ziyaretinde birinci durak yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve ailesinin başı FETÖ’cülerle çok fena dertte. Milli Savunma Bakanlığı dönemi de dahil Bursa ziyaretlerinde Halıca’ya aile bireyleriyle mutlaka uğrayan ve oraya uğramadan programlara dahil olmayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin oğlu ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın kızının düğün töreni için geldiği Bursa’da yine ilk olarak patronu FETÖ’den içeride olan Halıca’yı ailece ziyaret edip, ondan sonra düğüne katılmıştı.

KARDEŞE YURTDIŞI YASAĞI

Türkiye’ye işgale yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın vali olan kardeşi Adnan Yılmaz, görevden alınarak merkeze çekilmişti. Adnan Yılmaz, hakkında yurtdışı yasağı konulan valiler arasında da yer alıyor.

DAMADI GÖREVDEN ALINDI

Adnan Yılmaz’ın İznikli damadı eski kaymakam Fatih Sevinç’in de FETÖ’den görevden alındığı ortaya çıktı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Özel Kalem Müdürü olan Sevinç’in, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alındığı öğrenildi. Sevinç’in daha önce de Cumhurbaşkanlığı Protokol Daire Başkanlığı görevinde bulunduğu öğrenilirken, FETÖ ile ilişkiler nedeniyle Bakan Yılmaz ve ailesinin başının çok ağrıyacağı da ortada.

KİM BU FATİH SEVİNÇ?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın vali kardeşi Adnan Yılmaz’ın damadı olan eski kaymakam Fatih Sevinç, 1979 İznik doğumlu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Anadolu'nun çeşitli illerinde tamamyan Sevinç, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu.  2002 yılında açılan Kaymakamlık Adaylığı sınavını kazanarak Bilecik Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine atandı. İl stajına müteakip teftiş stajını Kırıkkale ve Yalova illerinde yaptı. 33. Dönem Kamu Diplomasisi kursundan sonra Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamladı. Sırasıyla Sakarya Taraklı, Akyazı, Karapürçek ve Bilecik İnhisar ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. İngiltere'nin Exeter kentinde University of Exeter'de Kamu Yönetimi alanında mastırını tamamladı.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE DE GÖREV YAPTI

2005 - 2007 yıllarında Tokat’ın Basçiftlik ilçesinde çalıştı. 28 Eylül 2007 tarih ve 2007/9316 sayılı Müşterek Kararname ile Şırnak İli İdil İlçesi Kaymakamlığı'na atandı. Amasya Vali Yardımcılığı görevinde de bulunan Sevinç, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Protokol Daire Başkanlığına atandı. Sevinç, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü’nde de ir süre çalışırken, son olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın özel kalem müdürlüğünü yürütüyordu. Sevinç’in 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından FETÖ’den açığa alındığı öğrenildi.

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.