SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine Akkuş yine skandal!

Bursa Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kaybetmeyi aradan geçen zamana rağmen hazmedemeyen CHP, iç kavgalarına şimdi de bölgeciliği ekled

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2019 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2019 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine Akkuş yine skandal!
Bursa Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kaybetmeyi aradan geçen zamana rağmen hazmedemeyen CHP, iç kavgalarına şimdi de bölgeciliği ekledi. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, seçimi kaybetmelerinin nedeninin Erzurumlular olduğunu söylerken, CHP’li Erzurumlular ayağa kalktı.
CHP’de gün geçmiyor ki bir skandal patlak vermesin. Bursa’da yerel seçimler öncesi başlayan parti içi savaş, seçim sürecinin üzerinden 6 ayı aşkın süre geçmesine rağmen canlılığını koruyor. Partide kongre sürecinin başlamasıyla birlikte Mustafa Bozbey ve Hüseyin Akkuş arasında görünen ancak partinin içinde bir çok farklı kesimin de dahil olduğu iktidar savaşı, ideolojinin değil çıkarların partide ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
BİRBİRLERİNİ SUÇLUYORLAR
CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve seçimi kaybeden Mustafa Bozbey, gerek seçim sürecinde gerekse seçimden sonra kaybetmenin sorumlusu olarak İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve yönetimini göstermişti. Örgüt toplantılarının yanı sıra girdiği her ortamda Akkuşu ve yönetimi hedef alan Bozbey, örgütün çalışmaması ve sandıkları boş bırakması nedeniyle kazanamadıklarını ileri sürüyor. Akkuş ise kendilerini muhatap almadığını ve seçim sürecinde devre dışı bırakmaya kalktığını söylediği Bozbey’in, seçim yenilgisinin baş mimarı olduğunu ileri sürüyordu. Öyle ki ikili arasındaki düello, taraftarlarını da etkilemiş ve partinin içindeki var olan bölünmüşlük daha da derinleşmişti.
AKKUŞ’TAN SKANDAL YORUM
Yerel seçimlerin üzerinden 6 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen CHP Bursa'da seçim yenilgisinin sonuçları tartışılmaya ve iktidar için kavgaya da devam ediliyor. Akkuş koltuğunu korumak isterken, Bozbey ise Bursa’nın tek hâkimi olmanın çabası içerisinde. İşte tüm bunların ardından önceki gece AS TV'de Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken akıllara ziyan bir açıklama yaptı. Bursa Hâkimiyet Gazetesi Yazarı Namık Göz'ün aktardığına göre, Akkuş, ilk kez farklı bir değerlendirme yaparak, seçimin kaybedilmesinde en büyük rolü Erzurum'dan Bursa'ya göç eden vatandaşlara bağladı.


DUYDUKLARINA İNANAMADILAR
Basın mensuplarıyla yapılan buluşmada CHP İl Başkanı Akkuş’un ağzından çıkanlara gazeteciler de inanamadı. Bursa'nın muhafazakâr bir kent olduğunu ve kente gelen göçlerin ilk sırasında Erzurumluların olduğuna dikkati çeken Akkuş,  AK Parti'nin Erzurum'da yüzde 80 oy aldığı ve dolayısıyla gelenlerinde AK Parti’ye oy verdiğini söyledi.
“KİŞİSELLEŞTİRMEDEN KONUŞALIM”
Namık Göz’ün yazısında yer alan bölüme göre Akkuş, şunları söyledi: "Bu sosyolojik sonuç 16 Nisan 2017 referandumunu da etkiledi. Referandumda İstanbul, Ankara, Antalya, Edirne, Mersin'de hayır çıkmasına rağmen Bursa'da yüzde 53 oranında evet oyu verildi. O yüzden Bursa'yı kişiselleştirmeden, il başkanlığı ve aday arasında bir sürtüşme olmadan, doğru tahlil etmek lazım. Bunların sosyolojik nedenleri oturup konuşmak gerekir. Bursa'da referandumda hayır çıksaydı, o zaman konuşulabilirdi. 'Bursa'dan hayır çıktı başkan gereğini yapmadı' denilebilirdi. O zaman ben de il başkanı olarak gereğini yapardım."
“KAZANABİLİRİZ ADAYIYDI”
"Bozbey bizim değerimizdir. 4 dönem Nilüfer başkanlığının ardından milletvekilleri, parti örgütünde hiçbir sorun olmadan aday olmuştur. Bu 81 ilin hiçbirinde görülmedi. Tüm örgütün desteklediği adaydı. Seçimi kazanırız değil, kazanma ihtimalimiz olan bir adaydı. O da üzerine düşeni yapmasına rağmen olmadı."
CHP’DE BÜYÜK TEPKİ
Son aylarda attığı adımlar ve uygulamalarıyla şimşekleri üzerine çeken Akkuş’un yaptığı bu değerlendirmenin ardından CHP’li Erzurumlular ayağa kalktı. Akkuş’a tepki yağarken, bazı CHP’liler  “Madem Erzurumlular bu kadar etkiliydi Alevi derneklerini gezeceğine Erzurumlulara gitseydin” ifadelerini kullandı. Mezhepçi siyasetin tavan yaptığı CHP’de bölgeci söylemlerle bir kez daha sinirleri tavan yaptıran Akkuş’a, partililerin ağır sözlerle yüklenmesi gündem oluşturdu. Birde CHP’li olmayan Erzurumlular’ın tepkisi var ki o da çok daha ağır… “HDP ile kol kola giren CHP’ye biz ne zaman oy verdik ki?

Alpaslan YILDIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.